jeptun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba @esbulk;
Bu tür bir girişim için yazılım ekibinizin bulunması gereklidir en azından sağlıklı ve stabil bir girişim olmasını istiyorsanız bu kritik bir adımdır. Bu adımı atarken işin ehli olan geliştiricileri bulmanız gerekecektir. İlk etapta 5 geliştirici ihtiyacınız olduğunu ve bu girişimi ortalama 5-6 ayda hayata geçireceğinizi varsayalım siz de 5 geliştiricinin 6 aylık maaşlarını hesaplayın bu sadece geliştiricilerin işçilik hakkıdır. Buna ek olarak pazarlama, danışmanlık, temsilcilik, yönetim, sistem yönetimi ve benzeri bir çok alanda aktif bir işleyişe sahip olmanız gerekecektir. Piyasa ortalamalarında 6-12 ay için girişimin sadece girişim olduğu aşamada bile ortalama 1 milyon liralık bir harç çıkacaktır.

Hayallerinize ulaşmak ve bu raddede önünüze çıkacak herkesle ve her şeyle uzlaşmak için elinizden geleni yapın. Başarılar dilerim.
Merhaba bilgilendirmeleriniz için teşekkürler detaylı bir fikir fakat benim amacım başta geliştiricilere değilde yazılım ve sisteme gidebilecek yatırımı hesaplamaya çalışıyorum fakat örnek bir yazılım henüz bulmuş değilim.