Bilindiği üzere macos-telefon senkronu işleri aşırı kolaylaştırıyor.
Windows11 ile görsel değişimi ve yılların alışkanlıklarını değiştirecek yeni özellikleri kullanmayı hedefliyorum.
Cep telefonum iphone ve aktif olarak google ürünlerini kullanıyorum. Ancak tüm kişisel verilerimi tek bir senkronizasyonda tutmaya karar verdim.
Dropbox üzerinde uygulama sertifikalarını, bazı ssh key yedeklerimi vs gibi ufak tefek yedekleri tutuyordum. Bunlar için artık onedrive kullanmaktayım.
Mail için bilgisayarda tarayıcıdan gmail, telefondanda gmail uygulamasıyla kullanım yapıyordum. Artık outlook programıyla hem telefonda, hemde bilgisayarda kullanmaya başladım.
Aynı şekilde tarayıcımı microsoft edge ile değiştirerek telefon ve bilgisayrda senkronlu şekilde çalışmaya başladım.
Şuan windows10 insider sürümünü kullanıyorum ve önümüzdeki dönemde windows11 ile birlikte birçok alışkanlığımız değişecek gibi, ben şimdiden kendi kişisel bilgisayarıma update yaptım.
Windows11 ile birlikte apk çalıştırma özelliği gelecek ve bulestacks gibi emulatorlerde tarihin tozlu raflarında yerini alacak.