Outlander adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O halde sen writing,reading ve speaking konusunda destek almak istiyorsun anladığım kadarıyla tabiiki ben sana yardımcı olurum İngiltere nin Brighton şehrinde 5yıl yaşadım sana ingilizceyi nasıl öğreneceğin konusunda tecrübelerimi paylaşmak isterim pm atarsanız bu konuda size yardımcı olabilirim.

dili bilmek öğretebilmek için yeterli değildir ve dilin sadece bir bölümünü öğreterek de faydalı bir eğitim süreci sağlamış olmazsınız. oturup saatlerce grammer ve kelime ezberi yapmak kimsenin yapmak istediği bir şey değil en basit yöntemi ile para harcamadan ve tüm hayatını adamadan maximum verimi alabileceğin yol, hedef dilde belli bir chunk listesi bulup bu chunklardan flash cardlar oluşturup onları ezberleyerek kendini sürekli dile maruz bırakmaktır. hem sıkılmazsın hem de eğitim sistemimizin kullandığı aynı yöntemi tekrar denemeye çalışmış olmazsın, 10 yılda ingilizce öğretemeyen eğitim sistemi yanlış ki öğrenemedik neden aynı methodları kullanmayı deneyesin.

Dil öğrenmenin yüzde 90ı kişiye bağlıdır, özel öğretmenle 3-4 yıldır ders alan kişiler bile 1 yılda benim ve bölümümdeki öğrencilerin geldiği seviyeye gelemedi şu an piyasada olan özel dil öğretmeniyim diye geçinenlerin yüzde 90ının kullandığı eğitim methodları yanlış ve işe yaramaz. bir dilde 3-4 yıldır eğitim alıp yine de arka arkaya sadece bir iki cümle getirebiliyorsan başarısız olmuşsundur. Dil öğrenmeyi düşünürken bebekleri düşün bebekken hiç eğitim almadan ebeveyinlerini ve çevreni sürekli dinleyerek onları tekrar ederek kelimenin karşılığına bakmadan öğrendik father kelimesinin baba olduğunu ezberlemeye çalışmaktan çok father kelimesi nerde ne zaman kime denir şeklinde öğrenirsen hem o dili konuşurken ve anlarken hızlanırsın hem de akılda kalıcılığı artar. Yoldan birini çevir ana dilim dışında başka bir dil biliyorum diyen birini bul konuşmasını söyle eğer o dilde çok iyi değilse konuşurken cümleleri kurarken ana dilinde kelimeyi düşünüp ondan sonra onu hedef dile çevirerek cümle kurar bu yüzden cümle kurması çok uzun sürer bunu eleyip o dilde düşünmeye zorlaman gerek kendini. Chunk methodu, shadowing methodu, ve kendini dile bolca dediğim şeyleri yaparak maruz bırakmaya bak gelişimi fark edersin. Dizi izlerken arada sırada duyduğun cümleyi hemen arkasından tekrar et vs.