eooonz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O ülkeler böyle şeyleri takmadıkları için ahlaksızlık, aldatma her pislik var. Ama gelişme nedenleri bunları takmamaları değil gerektiği gibi çalışmaları. İkisi ayrı şeyler.

Özellikle medya ile yayılan bir yanlış hiç bir zaman sadece bir olarak kalmaz yayılır.

Bugün dünyanın haline üzülüyor ya da kızıyorsak bu yapılan yanlışlara bana ne dediğimiz içindir. İnsan sosyal bir varlıktır ve toplum içinde yaşar bu yüzden hiç kimsenin yaptığı yanlışın göstererek yapmaya hakkı yoktur. 2 yıldır pandemi nedeniyle dünyanın bu hale gelmesi, ekonominin durması bize binlerce kilometre uzakta yenilen bir yemek neden olabiliyor, bu yüzden dünyanın öbür tarafında da olsa kimse bana dokunmuyor o zaman yapsın diyemez. Toplum içinde yapılan bir yanlışa göz yummak yapılan yanlışın yayılmasına sebep olacaktır.
Tam tersi bana ne demediğimiz için liberal toplumlarda keşke orada yaşaydık diyoruz Pandemiye gelirsek İspanyol grip zamanında kimse kimseye bana ne sana ne demiyordu yine salgın oldu daha öncesine gidersek yine salgınlar oldu salgınların sebebi bana ne dememizden değil fazla insan olması ve fazla hayvanlar ile iç içe olmamızdır. İnsan sosyal bir varlık fakat bu sosyallik sınırsız bir sosyallik değil doğamız gereği 150 kişi den fazlası ile sosyalleşemiyoruz. Ekranda ki sosyalleşmeye hiç girmeyeceğim diğer bir konu yanlış sana göre yanlış, yanlışı kim belirliyor. Toplum adına karar almak ne senin, benim haddime toplum olarak bunu mu seçiyoruz o zaman ister toplum ile hareket edersin istersen etmezsin. Yine seni beni ilgilendirmez. Sonra ne oluyor örnek olarak Silivri soğuktur muhabbeti oluyor çünkü sen sadece bir eleştiride bulunmak istiyorsun ama toplum adına karar alanlar senin bu eleştirini yanlış buluyor ve bu yanlışın yayılmasını engellemek için seni engelliyor. Özgürlük dediğimiz şey öyle kimsenin canın istediği gibi sınırlandırabileceği bir şey değil. ya özgürsündür ya değilsindir.