insanlar sürekli olarak bireylerini yanlış yönlendirmeler sonucunda ve gerekli dersi veremedikleri için bu tür sorunlar ortaya çıkıyor.
sorsan adı müslüman, yemediği halt yok. fakat kendinden sonra ki nesillere gerekli dersi vermiyor.
tamam her insan bir değildir, bir insanı dine yöneltmek için baba ve anne o din hakkında geniş bilgiye sahip olmalıdır.
bende oğlumu biraz büyüdüğünde kuran okuması için kursuna göndereceğim (Kuran'ı okuması ve ilerleyen zamanlard birçok kitabı okuması, bilgilenmesi için elimden geleni yapacağım)

, fakat dersinden ya da okulundan uzak tutmamam gerekli. hanım çok şükür kuran okuyor, fakat ben yeterli derecede müslümanlık dininin emrettiği emirleri halen daha uygulamıyorum.

din işine gelecek olursak, sorgulama olayıdır. Dinimizde sorgulayın ve kabulleniyorsanız o görüşü aklınıza nakledin gibi bir cümle mevcuttur.
bu tür konular incedir, hassasstır.

Siz sorgulamayı yapmalısınız, aklınıza hangi din ya da diğer şeyler yatıyorsa ona yönelin.

kitaplar okuyun, kendinizi geliştirin, farklı kaynaklardan bilgiler edinin.

Bana göre, Yaratıcı tektir. Bizim Dünya'ya gelmemiz sınavdan ibarettir. sınavdan ibaret olmasaydı iyi ya da kötü olmazdı. örnek ve kötü insan kavramları olmazdı.
mesela bir arkadaşımın patronu yahudi ve hiçbir zaman maaşını geç yatırmaz. eksik yatırmaz, bir isteği varsa her zaman olumlu şekilde yaklaşmışlardır.
öte yandan müslüman dinini yaşayan bazı insanlara bak, çalma, çırpma hırsızlık ne ararsan var.
Bizler bu dünya'da iz bırakamayız belki, fakat gelecek nesiller konusunda elimizden geleni yapmalıyız. davranış biçimi, iyilik ve kötülük konularında insanları bilgilendirmeliyiz.