Herkese selamlar , öncelikle en başta belirtmek isterim ki bende @Ambarbulcom; hocam da kendi çapımızda haklıyız." Arkadaşlar kurduğumuz token de yaptığımız bir hata sonucu al sat yapılamıyor ve içeri de ki likid de aynı zaman da çekilmiyor yardımcı olabilecek var ise 50 dolar yardım da bulunmak istiyoruz." diyerek bir konu açmış.

bende gördüğünüz gibi benimle iletişime geçmesini söyledim ve geçti de ardından eyvoya grubumuza alarak ekip arkadaşlarıma yönlendirdim.Yaklaşık 1 saat konuştular ben bu işlerden pek anlamadığım için detay veremeyeceğim fakat ekip arkadaşımdan bir yazı istedim buyrun aşağıya bırakıyorum birebir olarak.

"Müşteri kendisinin sahibi olduğu bep20(kripto para türü) tokenin pancakeswap(swap borsa) üzerinden transfer sorunu yaşadığı gerekçesiyle bize danıştı.
Sorunun çözümü için hata kodundan yola çıkarak olası çözümleri kendisine tek tek sıraladık. Denediği çözüm yolları işe yaramayınca tokene ait kaynak kodunu incelemek istedim zaten proje klon olduğu için klonladığı kaynak kodundan bakarak solidity kodlarında bug olduğunu tespit ettim ve konuyla ilgili kendisini bilgilendirdim. kontratların düzenlenme gibi bir özelliği bulunmadığı için konu hakkında kendisini bilgilendirip alternatif çözümler sunduk."

kısacası @Ambarbulcom; hocamın yaptığı şey internet cafeden flaşha oyunun sadece simgesini atıp evde açmaya çalışmakla birebir aynı , sorun çözülebilecek bir sorun değil.
Ardından 50 dolar değilde danışmanlık ücreti talep ettim ve kendisi bana "Hocam sorun olduğunu bende biliyorum ki oraya yazdım çözemediğiniz sorun için size para mı vermemi beklemeyin lütfen" diyerek cevap verdi.Sormak istiyorum bu sorunu madem biliyorsunuz sorunun çözümü olmadığınıda bilmeniz gerekir sorunun kaynağını öğrenip "bunu bende biliyordum para ödemiyorum" demek ne kadar etik anlamış değilim ki ben kendim için değil ekip arkadaşım için istedim o ücreti.Ardından kendisi bana "Sorun çözülmedikten sonra gerekli bilgiyi versen ne olarak" diyerek tepki gösterdi .d ben kendisinden 50 dolarda falan istemedim tamamen kendisine bıraktım ücret belirtmeden ücret talep ettim. burada kim haklı? ortada çözülebilecek bir sorun olsa ve çözemesek tamam eyvallah fakat durum anlattığım gibi , çözülemez.