Merhaba değerli R10 üyeleri, büyüklerim ve kardeşlerim...

Bu konu altında sizlere Youtube üzerinde başlatmış olduğum yeni projemden gün gün gelişim sürecini anlatmak istiyorum. Henüz kanal daha yeni direkt kanalı açtığım gibi konuyu oluşturmak istedim. Yaptığım ve izlediğim tüm yolları sizlerle paylaşacağım. Öncelikle kanalın konusundan bahsedeyim ;

Kanalın konusu oyun üzerine, fakat kanal içeriğinde ne bir facecam ne de ses bulunmakta. Anlayacağınız üzere bir Gameplay kanalı oldukça övülen ve büyük kanalların gerçekten güzel izlenmelere ulaştığı bir kanal türü bence. Hem de uğraşı o kadar yok. Yabancı içerik ürettiğinizden kaynaklı para kazancınız da ona göre yükselecektir. Kanal üzerindeki tüm içeriklerin ana dili olarak evrensel dil olan İngilizceyi tercih ettim. Şimdi bazı arkadaşlar bu kanallar tutmaz, çok büyük rakiplerin var, başaramazsın gibisinden konuşacaktır. Öncesinde söylüyorum bunu bir denek proje olarak düşünebiliriz. Gerçekten Youtube üzerinde belirli bir emek sarf ettiğimizde algoritması bizi belirli yerlere getiriyor mu diye denemek istiyorum.

Kanalda her gün 1 içerik olacak şekilde içerik girişlerine başlayacağım. Kanalın dili İngilizce olduğu için gönderiyi planlayıp, Amerika'nın en aktif saatlerinde paylaşımlar yapacağım. Bu kanal üzerinde hedefleyeceğim kitle çocuk ve bir nebze eski oyun içerikleri olacaktır. Trend oyunlar olarak Minecraft, Brawl Stars vb. oyunlar çekeceğim. Şuan için birde Android cihazım üzerinde bazı ufak mobil oyunları çekmeyi planlıyorum ama daha çok bölüm bölüm çekebileceğim oyunlar olsun istiyorum. İçerik mantığımı kervan yolda düzülür mantığıyla yola çıkıyorum. Eğer sizin de önerileriniz olursa konu altında belirtebilirsiniz.

Kanal içeriklerindeki genel yapılar nasıl ?

Kanal üzerindeki içeriklerimi PC oyunları için OBS üzerinden çekiyorum. 1280x720 boyutlandırma kullanıp, oyunları HD olarak paylaşacağım. Şuan için monitörüm anca bunu karşılıyor. İlerleyen süreçte proje şekillenirse FULL HD bir monitöre geçip 1080 P içerikler üretmeyi düşünüyorum. Video montaj programı olarak Sony Vegas 15 kullanıyorum. Sony Vegası uzun süre kullandığım için düzenleme kısımları daha kolay ve kalitesi daha iyi duruyor gibi. Çok teknik konulara girmeyeceğim. İsteyen bunların nasıl yapılabildiğini araştırıp, öğrenebilir. Benim amacım size gün gün gelişimi göstermek olacak.

Kanal Nasıl Gidiyor?

27/06/2021

Eposta adresini oluşturdum. Genel Youtube ayarlarını sağladım, ufaktan bir logo , banner, anahtar kelimeleri girdim ve yükleme varsayılanlarını ayarladım.
Bir adet Minecraft videosu çektim ve montajladım. Yükleme hazır hale getirdim. Yüklemeye bırakacağım ve gün içerisinde 17:00 da paylaşacak şekilde ayarladım. (Amerika saatiyle 10:00 oluyor.)
Gün içerisinde farklı bir oyun için yeni bir video çekip ertesi gün için montaj ve yüklemesini gerçekleştireceğim.

ABONE : 0 İZLENME : 0

Yorumlarınız benim için önemli, bilmediğim şeyler hatalı yaptığım şeyler olabilir belirtirseniz sevinirim. Bu içeriği belirli aralıklarla güncelleyeceğim.

KANAL LİNKİ : https://www.youtube.com/channel/UCpD...baSeA/featured