Werkmen Medya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah Teâlâ, âlemlerin Rabbidir. Her türlü hamd ve sena, kudret ve azamet, yücelik ve üstünlük O’na mahsustur. Göklerde ve yerde ne varsa O’nundur. Rabbimiz, mutlak güç ve sonsuz hikmet sahibidir. Ölümü ve hayatı var eden, mülkü ve makamı lütfeden, dilediğini yücelten, dilediğini alçaltan O’dur. Yaratan ve yaratmaya devam eden O’dur. Yaşatan ve rızık veren, doyuran ve koruyan O’dur. Hayatın her alanına ve her anına hükmeden, idare eden, yöneten yalnızca O’dur. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurulmaktadır: “Göklerde ve yerde bulunanların hepsi O’na muhtaçtır. O her an yaratma halindedir.”
Allah’a iman, İslam’la şereflenmenin ilk şartıdır. Allah’ın varlığına, birliğine, eşi, benzeri ve ortağı olmadığına inanmak, yani tevhidi kabul etmek, iman esaslarının temelidir. Bizi yoktan yaratan ve sayısız nimetiyle yaşatan Rabbimizin üzerimizdeki en büyük hakkı, O’na iman etmemizdir.

Bende senin gibi bazı şeylere zorunlu kaldım. Ama araştırdım. Nedir ne değildir. Örneğin bura da bu bilgilerin altından kalkabilecek mertebe bir insan göremiyorum. Git camiye git herhangi bir bilir kişiye dök içini anlat böyle olmaz. Senide incitirler. Benim gibi araştırırsen doğru yolu kendin seçip bulup başkasının fikri olmadan bulacağına eminim. Lütfen git konuş bakalım neler olacak nasıl olacak.
Lütfen yanlış anlamayın, tamamiyle meraktan soruyorum.
Neden illa ki camiye gitsin bu arkadaş.
Burada camiye giden arkadaşlarımız yok mu ? Cemaat dediğimiz şey bir topluluktur, aynı topluluğun fertleri burada da yok mu ?
Neden insanlar birbirlerini incitsinler ki ? şu ana kadar okuduğum yorumlarda herkes birbirine oldukça anlayışlı ve saygı dolu yazıyor.
İnanın hâlâ arkadaşımızın neden camiye gitmesi gerektiğini anlamıyorum

Not ;
Arkadaşımız camiye gitmesin demiyorum, sadece bu soru için neden Mutlaka camiye gitmesi gerektiğini soruyorum.