Bende sizinle hemen hemen aynı düşüncede olduğumu söyleyebilirim. Bende bir yaratıcının olduğuna şüphesiz şekilde inanıyorum.
Ancak din konusunda sizin gibi kafam karışıyor.

Örneğin dinler ortak olarak genellikle insanlık için zararlı şeyleri yasaklamıştır, yasakladığı şeylere bakınca dinler olmadan da insanlar bunu akıl edebilirdi diye düşünüyorum.
Örneğin, birini öldürmek. Dinler olmasaydı insanlar yine başka bir insanı öldürmenin kötü bir şey olduğunu anlardı.

Bir de dünyada sadece bir din yok, bu durumda hangisine inanalar gerçekten kurtulacak ve cennete gidecek?
Hepsi kendinde göre hak din, ama hangisi gerçek hak din? Tek biri doğru ise diğerlerine inanan tüm insanlar cehennemlik mi olacak?

Kafama takılan diğer bir konu, dinlerin ticari ve savaş unsuru olarak kullanılması.
Dinler olmasaydı belki de daha az savaş yaşanacaktı diye düşünüyorum ve tabi ki halkı dini kullanarak sömüren kişiler olmayacaktı.

Hiç mi iyi yönü yok dinlerin, elbette var.
Örneğin toplumda aile yapısının oluşmasında dinlerin önemli etken olduğunu düşünüyorum.
Herhangi bir dine inanamayan toplumda aile yapılarının çok çabuk bozulacağını düşünüyorum.

Ben bir süre bunlar gibi ve daha bir çok çelişki arasında gidip geldikten sonra net bir sonuca varmaya karar verdim.
Anladım ki, yeterince düşünen insanlar şüpheler arasında boğuluyor ve bu böyle devam ediyor.
Size tavsiyem, İslam'da daha huzurlu hissediyorsanız daha fazla düşünmeden hemen iman etmeniz. Adı üstünde, dinler inanıştır.