FiKRAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dine inanıcak ve ibadet edicek, günah işleyip tövbe edicek insanlar olmasa allah evreni neden yaratsınki

İslamı baz almadan söylüyorum dine inanmadan tanrıya inanmak pek mantıklı gelmiyo
Bana da insanların ibadet etmek ve tövbe etmek gibi bir görevle gelmesi pek mantıklı gelmiyor. Kesinlikle yanlış anlamayın beni.
Bu dünyada yaşayan hiçbir canlının bir hayat amacı yoktur, hayat amaçsızdır, fakat sen ona bir amaç yüklediğin takdirde, sadece senin algında hayatın bir amacı olmuş olur. Fakat ölüp yok olduktan sonra da bu hayatta ne olduğunun bir değeri yoktur.

İnsanlar kendilerine bakıp kusursuz yaratıldığını düşünüyor, oysa ki insan o kadar kusurludur ki, sokaktan dışarı çıkan bir insan kafasına saksı düşüp aniden ölebilecek kadar aciz bir canlıdır.
Hayvanlar arasındaki bağlantı da kusursuz değildir, insanlar hep böyle düşünür, yılan fareyi yiyor fare de böcekleri yiyor vs bu şekilde bir düzen olduğunu düşünüyor, fakat bu bir düzen değil tam aksine büyük bir kaos ve düzensizlik ortamıdır. Üstelik besin zinciri bugüne dek hep sabir bir şekilde ilerlememiştir, bazı hayvan türleri, dünyaya adapte olamadığı için yok olmuş ve besin zincirindeki hayvanlar, yemek yemek için başka canlılar aramaya başlamış ve bulmuştur ve kabul etmesi zor da olsa tüm bunların hepsi birer tesadüftür.