Bu tamamen senın sosyal becerilerin ve eğitim seviyen ile ilgili, onun dışında yorum yapan herkes kendi başarısızlıkları veya yaşamışlıkları üzerinden yorum yapacaktır.
Ben 2 üniversite mezunuyum bugun 3.sü için sınava girdim ama diplomalarımın tamamen dışında bir iş yapıyorum devlet memuruyum.
Kendini hangi konuda daha yetenekli görüyorsun ticaret zor iştir sadece mal aldım sattım değildir esnaflık.
Eğitim ise malesef ülkemizde çoğu diplıma bir işe yaramıyor istisnalar dışında (İktisat, işletme, uluslar arası ilişkiler, adalet, kamu yönetimi, halkla ilişkiler) ilk aklıma gelenler.
Ancak Hukuk, Tıp, Çeşitli Mühendislikler, Diş Hekimliği, Veterinerlik, Psikoloji vb gibi eğitim sonucu ünvan kazandığın meslekler ise hala tercih edilebilir durumda.
Ülke her zaman bu şekilde olmayacak eğitim elbette önemlidir sadece diploma için gidip basit şehirlerde 4 yılını heba etmeni tavsiye etmem onun yerine İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir gibi okurken stajlar yapabileceğin, çeşitli eğitimler sertifikalar alabileceğin. Konuşmacılar dinleyebileceğin, sertifikalar toplayabileceğin okullarda okumak seni diğer mezunlardan 1-0 önde başlatacaktır. Üniversite size sadece diploma ve eğitim vermez aynı zamanda sizi zorluklara başa çıkarmaya ufkunuz açılmasına yol açar .

Sonuç olarak belirli üniversiteler hangi bölüm olursa oku. Direk ünvan mesleklerinde hangi okul olursa olsun oku.
Bunlara puanın yetmiyor ise yine de bulunduğun şehirde oku ama ticari hayatına bir yandan başla !