Coşkun Çetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu tamamen vicdan meselesi ben olsam - itrader vermezdim çünkü kişi bana iademi yaptıysa ekmeğiyle oynamak istemezdim.
Kendimi sıfır memnuniyetsizlik için adamışken bugün ilk -trade bildirimimi aldım. Karmaşık duygular içindeyim.

Aslında her türlü mağduriyetin giderilmesi adına tüm önlemleri aldığımı düşünüyordum. Anında ve kesintisiz iade bunların başında geliyordu.
Nitekim bunların yetersiz olabileceği bazı özel durumlarda da 'telafi' anlayışını benimsemiştim. Önce ücreti iade etmek, sonra hizmetimi ücretsiz hediye etmek gibi...
Tüm bu çareleri denedim. Samimice özrümü ve çözümlerimi sundum. Yine de reddedildim.

Üzgünüm. Ama yeterli değil biliyorum. Nasıl yeterli olsun ki? Mağduriyeti gidermek elbette kolay değil...
Fakat dersimi aldım. Bir işin teslim süresi aşıldıysa hiçbir sebep geçerli değil. Bunu acı bir şekilde beynime kazıdım.

Olay şu şekilde gerçekleşti:
Bir arkadaşımızla 5 gün önce bir iş için anlaştım. En geç 24 saatte teslim edilmesi gerekiyordu.
Arkadaşım forumda özel mesaj atarak "foruma çok fazla giremiyorum, telefon numaram: xxx" dedi.
Tamamdır, çalışmayla alakalı gerekli iletişimi kuracağım. Kuracaktım. Kuramadım. Peki neden?

Bir ara dalgınlığıma geldi ve dolmak üzere olan mesaj kutumdaki tüm mesajları sildim.
Atladığım bir şey var elbette. O mesajı silmemem gerekiyordu; hizmet sunacağım arkadaşın bana ilettiği mesajı...
Telefonuna ulaşamadığım gibi forumdaki nickini de hatırlamıyordum. Kendisini bulamadım. Korkunç bir durum!
Çöldeki avare gibi nickini sayıkladım. Bilmediğim nickini...

Bir umut bana ulaşır da pürtelaş durumu düzeltebilirim diye düşündüm. Ama arkadaşımız foruma fazla girmiyordu.
Günler günleri kovaladı. Ondan haber yok. Ben ona ulaşamıyorum. Umarım başına kötü birşey gelmemiştir diye düşünürken kötü şey benim başıma geldi.
-TRADE...

Haklı. Tüm para iademi ve telafilerimi yapmama rağmen reddedildim. Yine haklı. Nereden baksan haklı. O kadar haklı ki...

Profesyonel hayat aksaklık ve hata kabul etmiyor. Bunu acı bir şekilde deneyim ettim. Çok daha iyisi için ne gerekiyorsa yapacağım.
İşte bu yüzden iyi ki varsın -ticaret puanı demek istiyorum.

Hiçbir emekçi arkadaşımızın aynı şeyi yaşamasını istemem. Lütfen müşterilerinizle iletişiminizde daha dikkatli olun.
Bu her iki taraf içinde elzem.

Saygılar ve sevgiler...