Param yok üzsene beni
Arkadaş burada konu yurtdışında nasıl ucuza tatil yaparız mı yoksa kendi ülkemizde neden ikinci sınıf muamele görüyoruz mu? Bir fabrikada kaynakçı olarak çalışan 50 yaşındaki adam 2 - 3 günlük tatil için üç çocuk bi eşle nasıl gidecek Tanzanya'ya, Zanzibar'a? Senin söylediğin şey bambaşka bir tatil türü, onu zaten yapan yapıyor. Backpackingçiler illa ki bi yolunu buluyor. Benim güzelim ülkemde güzelim sahillerim varken koylarım varken ben neden aylarca ucuz uçak bileti kovalayayım, konforumdan vazgeçmek zorunda kalayım? Kendi ülkem yahu, benim ülkem bu. Yurtdışı seyahat benim için seçenek olmalı mecburiyet değil. İnsanların zaten canı burnunda, cebindeki telefonu çıkar diyen dayılar gibi yapmayın gözünüzü seveyim. Çeşme'ye gidemeyen aileye Tanzanya'ya git diyor şaka gibi.
Güzel anlatmışsınız hocam, tekrar okudum konuyu da, sizin cevabınızı da. Ben tam izah edemedim konuyu veya konudan saptım. Benim anlatmak istediğim ''gitmeyelim abi, bırakalım ne halleri varsa görsünler; biz kendi alternatiflerimize bakalım'' şeklindeydi. Ama senin verdiğin örnekleri de detaylı düşünmemiştim. Daha çok genç nufüs için konuşmuştum ben.
Malesef ben birçok konu için mücadele etmeyi yıllar önce bıraktım, mümkün mertebe bu konularda alternatiflere yöneliyorum. Umarım biz de, ona buna peşkeş çekilmiş plajlarımızı gönül rahatlığıyla, emekçinin yarım maaşını bırakmadığı bir şekilde kullanabiliriz. Cevabınız ve bakış açımı değiştirmeme olan katkınız için ayrıca teşekkür ederim.