mela65 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açık konuşayım; dünyayı keşfetmek için çok da büyük paralar harcamaya gerek yok. Güzel bir araştırma ve biraz konfor düşkünlüğünden arınarak çok uygun fiyatlara tatil yapılabilir. Örneğin 2 ay önce Zanzibar'da okyanusa sıfır bir otelde geceliği 40 dolara kaldım, Antalya'da veya bizim tatil beldelerinde, bu ayardaki bir otele 1000 lira istiyorlar gecelik. Bir hamburgere 100 lira istiyorlar; burada 10 dolara deniz ürünleri tabağı veriyor adamlar, içinde yok yok. En büyük sıkıntımız uçak bileti ama onu da bir türlü çözüyorsunuz sabırla araştırmaya devam ederek.

Naçizane tavsiyem, hayat kısa, dünya küçük. Gezin abiler, kardeşler. Bu arada param yok vs muhabbeti yapan olursa, üzerim 1000 liraya 2-3 ülke gezen arkadaşlarım var.

Ucuz Uçak Bileti: SKYSCANNER- sürekli takip edin, çok uygun biletler düşüyor zaman zaman
Konaklama: Couchsurfing, yerel couch grupları, gidilen ülkenin local arkadaşlık uygulamaları vs. Emin olun insanlar dünyanın heryerinde misafirperver. Güvenlik konusunda da, gitmeden ülkenin genel durumu hakkında araştırma yapın. Kolay kolay problem yaşamazsınız.

Varsa aklında farklı sorusu olanlar, dilim döndüğünce cevap vermeye çalışırım.

Tanzanya'dan selamlar...
Param yok üzsene beni

Arkadaş burada konu yurtdışında nasıl ucuza tatil yaparız mı yoksa kendi ülkemizde neden ikinci sınıf muamele görüyoruz mu? Bir fabrikada kaynakçı olarak çalışan 50 yaşındaki adam 2 - 3 günlük tatil için üç çocuk bi eşle nasıl gidecek Tanzanya'ya, Zanzibar'a? Senin söylediğin şey bambaşka bir tatil türü, onu zaten yapan yapıyor. Backpackingçiler illa ki bi yolunu buluyor. Benim güzelim ülkemde güzelim sahillerim varken koylarım varken ben neden aylarca ucuz uçak bileti kovalayayım, konforumdan vazgeçmek zorunda kalayım? Kendi ülkem yahu, benim ülkem bu. Yurtdışı seyahat benim için seçenek olmalı mecburiyet değil. İnsanların zaten canı burnunda, cebindeki telefonu çıkar diyen dayılar gibi yapmayın gözünüzü seveyim. Çeşme'ye gidemeyen aileye Tanzanya'ya git diyor şaka gibi.