Paramedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanların korkmasına gerek yok bu kısma katılıyorum ama diğer yazdıklarınıza katılmıyorum. 40 senedir bu aşıları yapılmıyor. Teknoloji yeni değil bu teknoloji ile yapılan aşı yeni. Yeni olması kötü olduğu anlamına gelmez ama sizin bahsettiğiniz 40 yıl olayı baştan aşağı yanlış.

mRNA aşısının veya bu teknolojiye dayanan bir tıbbi ürünün insanlarda kullanımına ilk olarak Aralık 2020'de izin verildi; 2020 yılından önce mRNA tıbbi ürünlerin insanlarda kullanımı sadece teorik veya deneysel bir "aday" olarak görülüyordu.

"Aralık 2020'ye kadar hiçbir mRNA ilacı insanlarda kullanılmak üzere henüz ruhsatlandırılmamıştı, ancak hem Moderna hem de Pfizer / BioNTech, mRNA temelli kovid-19 aşıları için acil kullanım izni almaya çok yakındı.

2 Aralık 2020'de İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, BioNTech / Pfizer'ın BNT162b2 COVID-19 aşısının "yaygın kullanımı" için "acil durum izni" verdi.[10] Kurum Başkanı June Raine, "ruhsatlandırma sürecinde hiçbir ayrıntının es geçilmediğini,"[19] aşının "faydalarının her türlü riskten ağır bastığını" açıkladı.[11]"

https://tr.wikipedia.org/wiki/RNA_a%C5%9F%C4%B1s%C4%B1
hocam wikipedia yı bırakın bilmiyorsunuz bilgilendirmeye çalışıyorum sizi halen bana wikipedia tarzı yerlerden herkesin yazıp çizebildiği bir siteden bana alıntı atıyorsunuz yapmayın lütfen bir mikrobiyolog tanıdığınız varsa arayın daha iyi açıklar size fakat kısa bilgi vermeye çalışayım yada yabancı kaynaklardan siz kendiniz araştırın. mRNA aşıları 40 küsür senedir geliştirilen bir teknoloji ve ilk olarak kanser tedavisinde kullanıldı diye hatırlıyorum rahim ağzı kanserinde kullanılmıştı sanırım fakat DNA içerisine ulaşamadığı ve vucuda girdiğinde hemen parçalandığı için bu aşı methodu kanser tedavisinden kaldırıldı. İnaktif aşılar eski teknoloji belkide insanlık tarihinin kullandığı en eski teknoloji aşı yöntemi fakat güvenli tabi ki güvenli çünkü çok uzun süredir kullanılıyor ama varyant yapan virüslere karşı bir o kadar güvensiz. mRNA aşıları insanların korktuğu gibi genetik hastalık yapabilecek bir aşı teknolojisi değil çünkü çekirdeğin içine ulaşamıyor adı üstünde RNA

"Bu aşılar 25 yıldır kanser dâhil pek çok hastalığın tedavisine yönelik olarak kişiye özel immunoterapi yöntemleriyle çalışılan teknolojiye benzer şekilde üretilen aşılardır." Sağlık bakanlığının sitesinde de yazıyor zaten

Kısaca 40 yıldır geliştirilen bir teknoloji ve 25 yıldır aşısı insanlara yapılıyor baştan aşağa size yanlış bilgi vermem rahat olun sadece araştırın ama wikipedia gibi sitelerden değil

https://cihr-irsc.gc.ca/e/52424.html

Bu denli büyük kitleyen yapılan ilk mRNA aşısı olabilir buna katılıyorum fakat ilk aşı değil. Ayrıca şunuda belirtleyim mRNA teknolojisini bügünün BTC teknolojisi gibi görüyorum bir 30 sene sonra bu teknoloji gelişmeye başladığında tıpta çok büyük gelişmeler sağlayacaktır şuanda tam olarak etkin bir şekilde kullanamıyoruz sadece covid19 gibi immün sistemini sahte şekilde uyaran basit aşılar için kullanabiliyoruz