roadscrat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış anlamayın beni ama tamamen bu tarz yanlış bilgilendirmeler yüzünden insanlar korkuyor lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin. Yaklaşık 40 senedir mRNA aşıları yapılıyor yeni bir teknoloji değil. İlk yapılan aşıda değil.. İnaktif aşılar artık eski teknoloji diye geçiyor, inaktif aşıyı 3. dünya ülkeleri harici vurduran bir tane ülke bulamazsın çin hariç... mRNA aşıları sadece ağır birer aşı oldukları için insanları biraz fazla etkileyebiliyor fakat kanımca 2 doz arasında ki süreyi uzatırsanız sizi negatif etkileme şansı çok daha düşecektir. İsminden korkulmasınada gerek yok DNA kısmına işlemesi mümkün olmayan ve ayrıca RNA kısmı hemen vucuda girdiğinde vucut tarafından parçalanıp dışarı atılan bir şey, japonya ve israil gibi ülkeler bu aşıyı boşuna almaz arkadaşlar biraz düşünün
İnsanların korkmasına gerek yok bu kısma katılıyorum ama diğer yazdıklarınıza katılmıyorum. 40 senedir bu aşıları yapılmıyor. Teknoloji yeni değil bu teknoloji ile yapılan aşı yeni. Yeni olması kötü olduğu anlamına gelmez ama sizin bahsettiğiniz 40 yıl olayı baştan aşağı yanlış.

mRNA aşısının veya bu teknolojiye dayanan bir tıbbi ürünün insanlarda kullanımına ilk olarak Aralık 2020'de izin verildi; 2020 yılından önce mRNA tıbbi ürünlerin insanlarda kullanımı sadece teorik veya deneysel bir "aday" olarak görülüyordu.

"Aralık 2020'ye kadar hiçbir mRNA ilacı insanlarda kullanılmak üzere henüz ruhsatlandırılmamıştı, ancak hem Moderna hem de Pfizer / BioNTech, mRNA temelli kovid-19 aşıları için acil kullanım izni almaya çok yakındı.

2 Aralık 2020'de İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, BioNTech / Pfizer'ın BNT162b2 COVID-19 aşısının "yaygın kullanımı" için "acil durum izni" verdi.[10] Kurum Başkanı June Raine, "ruhsatlandırma sürecinde hiçbir ayrıntının es geçilmediğini,"[19] aşının "faydalarının her türlü riskten ağır bastığını" açıkladı.[11]"

https://tr.wikipedia.org/wiki/RNA_a%C5%9F%C4%B1s%C4%B1