En basit örnekle herkesin anlaması için anlatıyorum.
Rakamlar tamamen örnek:
X hesabı şuan 10k ve gidip sağdan soldan 10k daha takipçi alsın hatta %100 organik takipçi alsın diyelim.
Instagram siz 10k iken sizden örnek: 2-3k beğeni minimum da 7-8k erisim ister diyelim (atıyorum tamamen) siz bu etkilesimi alıyorsunuz tamam hersey süperdir. Ama 10k takipçi daha alıp 20k takipçi bu erişimi almıyor iseniz
Instagram algoritması: Bu hesap xxxx erişim alması gerekirken xxx erişim alıyor demekki beğenilmiyor gönderileri.. demekki kötü paylasımlar yapıyor diyip hesabın keşfetini kapatıyor. Erişimini kapatıyor.
Çünkü instagram algoritması o sizin aldığınız panellerden akıllı ve bir hesabın alması gereken erişimi beğeniyi hesaplayabiliyor ve bunu hesaplardan bekliyor.
Ne kadar akıllı olduğunu anlamak için 2-3 gün çiçek fotoğrafı paylaşıp #araba etiketi yazın bakalım (ama sadece araba) konu etiketlerden 1 kere etiket alıcak mı?
Edit: Yazmamışım ama anlamayanlar olacaklardır diye söylüyorum. Instagram bağımlılarını bile alsanız size etkilesim vermedikleri süzece faydadan çok zararları olur.
Hocam instagramın beklediği etkileşim için paneli kullansak, fotoğrafı kaydettirsek, beğeni sayısını yüksek tutsak, izlenme atsak faydası olur mu? Yoksa instagram bu hilelere kanmaz mı diyorsunuz?