mertinko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum öyle bir zan altında bırakmışsın ki hesap satıcıları konusunu atlamışsın bile. Açtığım konunun sadece bana odaklanması hedef olarak alınmam ilginç sahiden bu derece adaletli yönetiliyorsak neden hala berbatız. Bu derece adalet bilgisine sahipsek neden hala hırsızlık var?. Bu neden soruları çoğalabilir. Sanal ortamda atıp tutmak yerine bu kadar adaletli isek gerçek adaleti ben mi göremiyorum. Yoksa at gözlüğü takan bir ben miyim?
Alıntıladığım kuralı bizzat kendim yazmıştım. Ve halende envato vb hesap satışının yasak olması gerektiğini savunuyorum, hırsızlığın hafif ve sevimli gösterilmesini anlayamıyorum. (envato hesap devrine izin veriyor. kişiler çalıntı kartlamı hesap alıp satıyor legal devir mi yapıyor bunu yöneticilerin tek tek kontrol etmesi tespit etmesi mümkün değil, r10 da adaletin koruyucusu değil. Sadece göz göre göre yapılmasına izin verilmemesi gerekir. İllegal bir şey varsa bunu araştırmak ve tespit etmek r10 un değil ilgili makamların görevidir)

Siz dünya düzeninden bahsettiniz de, Türkiyedeki yolsuzluktan bahsettiniz de ben onları sevimlimi göstermeye çalıştım. Ben sizin konunuzun kaynağı neyse onunla ilgili yorum yaptım. Yaptığım yorum diğer hırsızlıkları aklamıyor yapım gereğide bu tarz şeyleri savunan bir insan değilim. Ama herkes çalıyor biz çalıncamı suç oldu diyorsanız ben sizin konunuza denk geldim size yorum yazdım, bir başkası ben ihtiyacı olana hayır olsun diye çalıntı mal dağıtacağım ne var bunda diye konu açarsa onada yorum yaparım.

O kadar çok at gözlüklü insan tanımışken size at gözlüklü diyemem ama olaya farklı bir çerçeveden bakmanız yönünde tavsiye verebilirim. Benim gecem gündüzüm yok sabahlara kadar kod yazıyorum ve benim gibi binlerce insan helal ekmek kazanmak uğruna bir doktor kadar olmasada hergün yenilikleri tekip edip sürekli kendini geliştirmeye çalışıp projelerine bunları ekleyerek akıl almaz bir baş ağrısı eşliğinde kendini yıpratıyor ve birileri çıkıp alın teri ile yazdığı yazarken kendini yıprattığı şeyi sırf birileri ulaşamamış diye ücretsiz dağıtıyım ne olacak diyor. Sizce bu durumda bi tuhaflık yokmu? O yazılımı, grafiği, eklentiyi, temayı adı her neyse yapan kişi ihtiyacı olana kendi dağıtamaz mı? Siz neden kendinize böyle bir görev edindiniz? Yapımcısı dağıtmıyorsa suçlumu? Evine ekmek götürmek zorunda olması suç mu? Peki neden siz çalıştığınız şirketten aylık maaş bekliyorsunuz, bindiğimiz taksi neden bizden para istiyor? Bu insanlarında tek gelir kaynağı o sattıkları şeyler. Siz çıkıp ben bunu ücretsiz dağıtıyorum onlarda bu kadar para istemeseydi dediğinizde evet birilerinin emeğini çalmış oluyorsunuz.

Sözüm şahsınıza değil bu şekil yaptığı hatayı sanki iyilik yapıyormuş gibi lanse eden herkese. Umarım anlatabilmişimdir.