Sırf birileri satıyor diye bedava olan bir şeyi dağıtmak engelleniyor ise bu adil değil. O zaman biri çıkıp tüm ücretsiz dağıtılan şeylerin forumda satışını başlatsın. bir iki ay sonra tüm bedava konuları report etsin. tüm ücretsiz konuları kaldırılıp bu arkadaşın ilanı aktif olsun. adalet ile eşitlik farklı şeyler.
eleştiri yapan çözüm de üretmeli. zaten ücretsiz olan bir şeyi forumda 10 lira gibi cüzi bir miktarda satanlar olabilir. ama iki taraf birbirine saygı duymalı. ben uğraşmak istemiyorum gidip 10 TL ye onu alırım. Fakat 10 TL si olmayan biri gidip yöntemi kullanır. İki taraf da birbirine müdahale etmemeli bence.
Ben Türkiye'de nadir satıcının erişebildiği bir saat modelini satıyordum. Ben zamanında almışım 500 tane. Adam almış 5 tane. Kendisi satıyor 689 TL. Ben satıyorum 549 TL. tedarikçiye beni şikayet ediyor "o neden ucuz satıyor" diye. Tedarikçi de gelip bana "sen neden ucuz satıyorsun" diyor. Ben senden 548 TL'ye alıp 549 TL'ye de satsam bana karışmaya hakkın yok ki. Kaldı ki ben bu ürünü bedava da veriyorum çekiliş ile. Üstelik pazara önce ben girmişim. Ben daha fazla satın almışım ve daha fazla satmışım. Sektörü ürüne ben hazırlamışım. Adam bunun kaymağını yiyor ve gelip beni şikayet ediyor. Bu ne kadar mantık dışı ise konudaki mevzu da mantık dışı. DAha önce benzeri konu açıldı ve ücretsiz yöntem veren arkadaş sanırım banlandı. Bu adil değil.