Fatihh41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam vallaha konu açıyodum birkaç dakikaya ben soracaktım.. Uzun zamandır merak ediyorum, bu konuda 10 kişiden 9'u ana sağlayıcıyız diyor ama gerçekten kim ana sağlayıcı bulmak zor. Bana göre ana sağlayıcı sistemde bu botları vs herşeyi kendinde bulunduran kişi, ama ana sağlayıcı diyende başka yerden API ile çekiyor nasıl oluyor bu iş çözemedim Bir yerde mantık hatası var. Son yorumunuzda belirttiğiniz gibi dropshippingin servis tarafı gibi oluyor o zaman )
Arkadaşlar kısa bir özet geçeyim;

Smm paneller sağlayıcı paneller değildir yani arka planda user ile işlem yaptırmaz.Ana sağlayıcı dediğimiz olay instaweb/instaboom gibi özel yazılımlardır.Bu yazılımlara userlar yani kullanıcılar eklenir ve bu kullanıcılar üzerinden takipçi,beğeni gibisinden işlemler yaptırılır.Bunların stabil çalışması için proxy bağlanır.Userlar sorunsuz şekilde işlem yapabiliyorsa api bilgileri ile smm panel api bilgileri eşleştirilir ve bu smm panel üzerinden bir fiyat belirtilir.Örnek vermek gerekirse instawebden beğeni üretiyorsunuz ve bedavaya (giderler hariç) bu ürettiğiniz beğeninin 1.000 adetini 0.50₺ den satmak istiyorsunuz.Ama bunu siteden satamayacağınız için özel bir yazılıma ihtiyacınız var bununda adı SMM PANEL.O servisi apiden seçip panelinize 0.50₺ den ekliyorsunuz.Müşterileriniz panelinize kayıt olup bakiye yüklüyor.Mesela 10₺ yükledi ve 20.000 beğeni siparişi geçti.Eğer sağlayıcı sizseniz yani ünstaweb/instaboom için ayrı bir yazılımınız varsa sizden para gitmez sadece o işlem için yetki vermiş para kazanmış olursunuz.Aynı zamanda SMM panel bir marketing olduğundan sizin sağlayıcı olduğunuzu bilenler sizin sitenizden api key ve url bilgilerinizi alıp kendi paneline bu servisleri otomatik olarak çekebiliyor ama üstüne kârını koyuyor mesela 0.50 den aldığı şeyi 0.75 den veya 1.00₺ den satabilir bu miktar belirlenen kâr marjına göre değişir.Smmden api çeken kişi siparişi otomatik olarak ilk smm panele iletir ilk smm panelde otomatik olarak instaweb özel yazılımlarına iletir.0.75 den satan kiii 25 kuruş 1.00₺ den satansa 0.50₺ Kâr eder.Yani ne kadar fazla satış olursa o kadar fazla kazanır.Smm paneller genel olarak otomatik olarak çalışır siparişiniz manuel olarak api çekilen yere iletilmez.Api otomatik bir işlem olduğundan anlık olarak sürekli ana sağlayıcıya iletilir.

Dünyada ana sağlayıcı bir tane değildir.Birden fazla vardır.Çünkü bir kişi milyarlarca siparişi sağlayamak herkes farklı bir servisi sağlar biri takipçi sağlarken biri beğeni sağlar biri izlenme sağlar biri youtube sağlar biri twitter vs. Yani herşey tek bir sağlayıcıya bağlı değil binlerce sağlayıcıya bağlıdır.Tabi burda önemli olan dürüstlük ve kaçıncı kişiden hizmet aldığınız