Öncelikle bu yorumu abimin hesabımdan yazıyorum ortaklaşa kullanıyoruz
Bende aynı sizin gibi lise yıllarım dersi uyuyarak geçti bende sizin gibi 2gün sonra sınava gireceğim sorsanız birşey biliyomusunuz diye bilmiyorum orta okuldan kalan bilgiler var peki neden çalışmadın diye sorarsan küçüklüğümden beri hayalim okul okuyup memur olmak deil bir hayalim var yani o hayalim için çabaladığım için okul okumayı düşünmedim tek amacım lise bitsin diplomamam elinde olsundu öyle oldu lise bitti diplomamızıda alacağız 1-2haftaya ha üniversiteyide okurum fakat memur olmak için deil ortamı görmek için
Dediğim gibi hayaliniz neyse onun peşinden koşun eğer hayaliniz herhangi bir memur olmaksa mecbur okumak zorundasınız benim hayalim bu olmadığı için okumanın bana bir faydası olacağını düşünmüyorum ama yinede lise diplomamın elimde olması iyidir.
Üzülerek söylüyorumki bu ülkede okul okusanız bile maaşınız 6-7k tlden fazla olmucak ve yine normal bir insan gibi yaşayacaksanız sebebi ise mesleklere bir saygı ve emeğinin karşılığını verme olayı yok ülkemizde

Burada yazılımcı olursan alacağın en fazla maaş 7-8k olur bir işte fakat bu durum amerikada 8-10k dolar şimdi diyeceksin ne farkı var trde 7-8k amerikada 8-10k diye orada 2-3aylık maaşla en kral arabaya binersin burada 2-3aylık maaşla tofaşa binemezsin en ufak örnek bu daha buna benzer onlarca şey gösterebilirim
Kimse gelipte bana egolusun falan demesin ülkenin gerçekleri bunlar okuyan insanlarıda görüyoruz her yıl milyonlarca üniversite mezunu boşta kalıp a101 veya dönerci gibi serbest mesleklerde çalışıyor.
Sizlere tek tavsiyem benimde hayallerimde olan eğer kendinize inancınız ve güveniniz varsa yurtdışına açılmanız olur emin olun amerikada bir garson bizim burdaki birçok memurdan daha fazla para kazanıp güzel ve sağlam bir hayat yaşıyodur.
İnsanlar hayalleri için yaşar tavsiyem çevrenizdekileri takmayıp hayalinizin peşinden koşmanızdan yana olur. (Tabi bir hayaliniz varsa)