Yarın Biontech aşısı olacağım, bugüne dek büyüklerimize "aman ha mutlaka aşı olun" diyordum. Şimdi bir panik oldu Tabii ki aşımı olacağım, randevu aldıktan sonra gitmeyip, dozu 50 doların üstünde olan bir aşının çöpe gitmesi çok adice bir davranış.

Neyse konuya dönelim, bir yandan heyecanlıyım bir yandan da panik yapıyorum. Birkaç arkadaşın forumda açtığı konuları okudum fakat yine de deneyimleri merak ediyorum. Biontech olan arkadaşlar ne hissetti, aşı sonrası nasıl bir süreç yaşadılar?

EDİT: Aşı oldum, 1 saat geçti yaklaşık. Zımba gibiyim inşallah böyle devam eder

EDİT 2:

Hey büyük Allahım, aşı karşıtları gelmiş konuyu sabote etmiş. Ya kardeşim size fikrinizi soran oldu mu? Koskoca şirketler, laboratuvarlar, günlerce işinden başını kaldıramayan uzmanlar aşı için tabiri caizse kendilerini parçaladı. Sen burada kıçıkırık copy-paste bilginle kara cahil propagandası yapıyorsun.

Düz dünyacılar ve aşı karşıtları medeniyetin düşmanısınız. Tarih boyunca sizin gibiler hep oldu ve maalesef ki olmaya devam edecekler.
Okuduğum sayısız makale, kitap ve diğer seyirlik belgesellerden kısa bir çıkarımla, bu insanların dünyanın yuvarlak olmasına ve aşılara karşı olmasının arkasında yatan bilinci size söyleyeyim: İnsan, farklı olanın akıllı olduğunu düşünüp azıklıktan taraf olmak ister bu tip konularda. Komplo teorileri de buradan çıkar. Kişi, komplo teorisine inanır çünkü bir gün doğru çıkarsa "ona inanan azınlığın içinde ben vardım" demek ister. Telefon icat edilirken "olur mu lan öyle şey", aya gidilince "gidilmedi ki", ya görüntülü konuşma diye bir şey var "sümme haşa insanın cismi kopyalanır mı" diyenler bu kefededir. Oysa bu safların bilmediği bir şey var, medeniyet çokluktan gelir. Kalabalıklar sayesinde medeniyet gelişir, azınlıkların engellemelerine veya muhalifliğine rağmen. Halkın büyük bir çoğunluğu yeniliği kabul ederse medeniyet ilerler. O yüzden bu farklı düşünen arkadaşlarla yaşamak zorundayız.