KendineCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
PHP temel olarak ve artık üzerine etiket olmuş şekilde bilindiği gibi web uygulamaları geliştirmek için kullanılan bir dil. Gün geçtikçe kendini yeniliyor ancak aynı kulvardaki diğer güçlü rakipleri altında da aynı paralellikte güç kaybediyor.

Python aslında bir amaca yönelik değil, sen nereye bükersen oraya eğilebilecek bir dil. Python community'sinden güç alan bir dil olduğu için, veri madenciliği, big data, ML, AI gibi konularda community tarafından dile katılmış çok şey olmasından ötürü bu yönde çok gelişme gösterdi.
Belirttiğim alanlar dışında da çok işe yarayan ve bir çok iş için de geliştirilmiş modülleri bulunan python -Bana kalırsa- PHP'i kendi alanı olan web'de de tokatlayabilir. Python framework'ü olan Flask bile iyi iken, daha kompleks işler için DJango gibi bir framework'ü de bulunmakta. Django sayesinde bayağı güçlü altyapılar kurup sağlam servisler yazılabilir.

PHP'i kullanan bir çok proje ve bununla birlikte firma var. Python içinde aynı şekilde. O yüzden, burada 2-3 örnek verip temelde aklını karıştırmak istemem. Gidip "Bak hacı netflix de kullanıyor" demem senin hiç bir işine yaramaz, çünkü sen netflix yapmayacaksın ve aynı ihtiyaçlara sahip olmayacaksınız doğal olarak.

Bana sorarsan Python, çünkü isveç çakısı gibi dil. Ne ararsan var vallahi.
teşekkür ederim uğraşıp bu kadar uzun cevap yazdığınız için , peki PYTHON iş olanakları nasıl yani bir şirkette çalışmak değilde kendi işlerimi yaparak kendim birşeyler yaparak para kazanabilir miyim ?