tezcreative adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, uzun süredir boştayım ve daralıyorum, sıfırdan site kurup gelir elde edeyim diyorum ama çok zor geliyor. Çok uzun vadede olacak bir şey gibi düşünüyorum, kendimi bir türlü ikna edemedim. Var mı böyle hevessiz başlayıp gelir elde edebilen birileri?
Hocam yapsan da haklısın yapmasan da Son 6 aydır amazon associates ile ilgili çalışmalar yapıyorum. İlk başladığım zamanlar " neden vaktini ona harcıyorsun ki. Ona ayıracağın vakti şuna ayır " diye öneriler alıyordum. Açıkçası sebebi şu. Çok düşük komisyon oranlarına sahip. Cidden öyle. Öyle ki, 100 dolarlık bir ürün sattırırsanız 3 dolar gibi bir kazancınız oluyor. 3x8=24 diye hemen kafanızda " Gayet güzelmiş daha ne istiyorsun " diye düşündünüz öyle değil mi Ama öyle kolay değil. Yani o kadar emeğe karşılık 3 dolar kazancı gördüğünüz vakit hayattan soğuyorsunuz. Nitekim şunu kafam da kesinleştirdim. Minimum 3 ay kesintisiz çalışacağım. Kazansam da kazanmasam da. Şu an dediğim gibi 7. ayımdayım ve çok şükür ufak tefek artık bir şeyler gelmeye başladı. Bu sırada hit çektiğim sosyal medya mecralarının hepsi kapandı ki daha 15 gün önce ki bir olay. Bu bir yıkım gibi bir şeydi benim için ama şu söz aklıma geldi. "Eğer burada durup daha ileri gitmeyeceksek, niçin bu noktaya kadar geldik?"

Bende bu yıkımın üstüne oynamaya başladım. Çok kere bırakayım dedim ama bırakmakla bir yere varamıyorsunuz ki. Bu üstüne oynama işini yaptıktan sonra şunu fark ettim. Her ne kadar tüm platformlar da hesaplarım kapanmasına rağmen 0'dan başlamıyorsunuz. Daha iyi bir tecrübeyle daha hızlı bir şekilde başlıyorsunuz ki 15 gün içinde tüm platformları yeniden inşa edip 15. günde yeniden satış elde etmeye başladım. Yani demem o ki, bugün başlayacağınız her ne ise yarına sarkıtmayın bunu. Hemen bugün bir atak yapın. Ne bileyim, domain alın. Site kurmayı bilmiyorsanız youtube üzerinden videolar izleyerek bu engeli de aşın. Yani, beklemeye gerek yok Bir yerden başlayın devamı gelsin.

Bu mesajıma " Ya işte öyle olmuyor " diye başlarsanız bu büyük bir bahanedir onu da belirteyim. Yapmak istiyorsanız zaten yaparsınız.