Vds sunucularda önerdiğim panel plesk paneldir ama hiçbir bilginiz yoksa bir post yardımıyla kolay deneyim kazanmazsınız. Nasıl güvenli hâle getirebilirim diye soru soruyorsunuz ama sadece bu konu hakkında yüzlerce sayfa sayfa makale var. En azından sıfırdan birinin linux üzerinde site barındırmayı profesyonel şekilde öğrenmesi okuduğunu anlasa anca en az 1-2 yıl sürer. Hevesliyseniz arkadaşında dediği gibi en iyi yöntem her şeyi denemek ve deneyim edinmektir. Ayrıca vds denilen şey pahalıdır 1cpu size tamamen verilir ve sanallaştırma değildir forumda satılan vds paketlerinin %90 kısmı aslında vmware vps yani vds kullandığınızı sanmayın. Sanal sunucu alırken dikkat etmeniz gereken çok şey var.
Optimizasyon hizmeti veya merak ettiğiniz bilgiler almak isterseniz wp üzerinden yazabilirsiniz.
Değerli bilgilerinizi paylaştığımız için teşekkür ederim. Aslında bu konuyu açma nedenim bir konuda güvenlik sistemi öğrenmek değil, paylaşabildiğiniz kadar tecrübelerinizden faydalanmak. Güvenlik sadece bunun birisi. Güvenlik dediğime bakmayın ben size bir jonuda bana her şey öğretin demiyorum sadece VDS alınca güvenlik açısından şuna dikkat edersen daha iyi olur gibi ufak tefek ipuçları. Ama güvenlik konusu bunları veremryeceğiniz kadar derin bir konu ise bir şey diyemem tabii. Güvenlik dışı önerilere de açığım