webvo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam haklısınız zaten yazdıklarınızda benimde burada bahsettiğim konu uyarı olarak gönderiliyor onların talepleri doğrultusunda içeriği kaldırıyoruz sonrasında da para cezası bu şeye benziyor kırmızı ışıkta geçiyosun polis seni çeviriyor bi daha aynı hatayı yapma ceza keserim diyo eve bi gidiyosun ceza kağıdı gelmiş mesele emek hırsızlığı vs değil tamamen ticari düşünüyorlar
Olay tam olarak öyle değil. Uzak bir örnek olsa da aşırı hız yapıyorsunuz sensörlü hız ölçen tabelada yazı yazıyor 160 yavaşla diye. Aynı zamanda radarda var yakınlarda ve ceza yazıyor. Eser sahibinin vekili uyarıda bulunarak sorumlunun siz olduğunu garantiliyor. Siz telifli eseri kaldırıyorsunuz. Kendi içinde ispat mekanizması olarak düşünebilirsiniz. Sonrasında geçmiş dönemde yapılan ceza maddelerini ihlalden dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Genel olarak da ceza mahkemesi kazanıldıktan sonra hukuk maddelerine göre tazminat davası açılıyor. Aksine kanıt bulmak istiyorsanız çok kolay ama sistem bu şekilde işliyor. Kanun maddelerinde ve yetkili kurumların yayınladığı içeriklerde detaylı bir araştırma ile aynı sonuca ulaşabilirsiniz. Ben özet olarak yazdım. Bana inanmayıp araştırıp, konunun derinlerine inip; beni haksız çıkarmanızı çok isterim. Yanlış olduğum bir nokta varsa beni etiketleyip düzeltmemi isteyebilirsiniz.

Toparlamak gerekirse; size ait olmayan bir hakkı kullanamazsınız. Kullanırsanız sonuçlarına katlanırsınız. Düzenlenmesi ve çağın gereklerine uygun olarak hazırlanması gereken çok fazla kanun maddesi var. Başında internet ve telif konuları geliyor. Fakat telif ihlallerinin dayandığı kanun maddelerinde bir yanlışlık yok. Temel hukuk normlarına uygunlar. Sorun oluşturan kısım telif hakları dolayısıyla yaşanan olayların gelişime olumsuz etki etmesi. Belirli bir kazanç sınırı içerisinde ya da ticari amaç gütmeden yapılan paylaşımların korunmaya alınması gelişim için oldukça önemli. (Unity ya da Unreal Engine benzeri sistemler devlet ya da odalar aracılığı ile oluşturulabilir.) Aksi halde ülkemizin internet dünyasında başarı elde etmesi çok zor olacak. İyi forumlar.