Hocam size 2 önerim var. (Bahsedeceğim bu sektörlerde çalıştım ve gördüğüm şeyleri aktarıyorum.)
İlk çalıştığım firmada paket program satıyorduk. Bu program cari, stok, finans, gelir gider, satın alma, satış yönetimi vs. gibi modüllerin bulunduğu bir yazılımdı. Bence malzemeden daha çok gözüne 1 program kestirip onun bayiliğini alabilirsin. Eğer satış yapma potansiyelin varsa bu programı yazanlardan daha çok para kazanırsın. ( bizzat şahit olduğum için diyorum.)
İkinci şu an bir firmada IT departmanında çalışıyorum. Genelde firmalar ürünü aldığı gibi ödemek istemez 1 veya 3 ay vadeli çalışır eğer durumum iyi diyorsan çantanı alıp tek tek firmaları gezip onları kendine çekebilirsin. Örnek vermek gerekirse şirkette bir bilgisayara SSD alınacağı zaman senden alırlar, bunun gibi bir çok ürünü senden temin ederler. Sende faturalarını keser vade tarihinde ödemeni alırsın. Diğer türlü firma olarak değil kişisel olarak bakarsan çok bir şey olacağını sanmıyorum. Dediğim gibi format atmayı artık 5 yaşındaki çocuklarda biliyor. Bir arıza desen garanti ve youtube videoları ile çözebiliyorlar. Hatta Ram ve SSD gibi parçaları bile izleyip kendileri değiştirebiliyor.
Yazdıklarım sadece öneridir. İlla bunları yap demiyorum ama 60bin nüfusluk bir ilçede tek bilgisayarcı varsa ve sende ona rakip olarak açıyorsan güzel bir fiyat analizi ve bayiliklerle iyi yerlere gelebilirsin.