Candede adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5 yıl önce blogunda makarasina bir paylaşım yapan anne düşün blogspot kurmuş. Reklam nedir bilmeyen ya da forum sitelerinde takılan amcalar. Ya da sosyal medyada ki yaşlı kesim. Bundan 10 yıl öncesini didiklemek gerekmiyor senin yorumuna karşılık
Hadi onu geçtim bu ülkede bilişim suçları son 2 yıldır bilinçlenme ye çalışıyor. Sen neden bahsediyorsun yok esprini yok yok fikri mülkiyet 5 yıl önce bu şikayeti yapsan kalk git derlerdi sana 😂
Kafandan uydurma fikirler öne sürüyorsun.
Yasalar aleyhte geriye dönük işlemez. Suçun işlendiği günün kanununa göre yargılama yapılır.
Eğer mahkeme bu davayı kabul ediyor ve ceza kesebiliyorsa senin amcan, teyzen suç işlemiş demektir ve suçun işlendiği günkü kanuna göre yargılama yapılır.
Yani 5 sene önce de açılsaydı bu dava kimse kalk git demezdi paşa paşa bugün kesilen cezanın aynını keserdi.

Derdimi anlatamadım galiba ya da sen anlamak istemiyorsun.
Böyle makarasına blog açıp karikatür yayınlayanlar, sosyal medyada karikatür paylaşanlar yüzünden bu karikatüristler işsiz kaldı.
Birileri diyor ki bu karikatürleri dağıtarak bu adamların reklamı yapılmış.
Birileri bir malı bedava dağıttığında o malın reklamını yapmaz, o malın artık satılamamasına neden olur, çünkü bedava olan bir mala neden biri para verir?
Artık bütün karikatürler bedava paylaşıldığı için dergiler satmıyor, kitaplar satmıyor, karikatüristler işsiz ve parasız kalıyor.
Öyle elalemin eserini alıp bedava dağıtıp sonra ben anneyim makarasına yaptım diyerek işin içinden sıyrılamıyor insan.

2 yıldır bilinçlenme başladı diyorsun. Neden son 2 yıldır bilinçlenme başladı?
Çünkü bazı hukuk büroları karikatüristlerin karikatüristlerin vekaletini alıp yapılan hırsızlıkların peşinde tazminat kovalamaya başladı.
Yani bu davalar açılmasa, bu tazminatlar ödenmese kimsenin umurunda olmazdı, kimse bilinçlenmezdi ve bu karikatürler kopyalanıp dağıtılmaya devam ederdi.
Bu forum ilk açıldığında herkesin bir mp3 sitesi vardı. Bu forumun ilk yıllarında @dult kategorisi vardı 16 yaşında adamların p@rno site açıp para kazandığı.
Ne oldu hepsi kapatıldı, film dizi yayınlayanlar teker teker işi bırakıyor, ajans aboneliği olmayan haber siteleri kapanıyor.
Yani yasaya aykırı iş yapan, hukuk bilmeden websitesi açanlar, sosyal medya kullananlar cezalandırılır ve bilmiyordum demek geçerli bir savunma değildir.

İş çok basit kardeşim.
Yayın yapacak kişi kendi ürettiği materyali yayınlayacak.
Kendi çektiği videoyu, kendi çektiği resmi, kendi çizdiği karikatürü yayınlayacak.
Kendine ait olmayan hiç bir görsel, işitsel ya da yazılı materyali yayınlamayacak.
Bunu anlamak kabul etmek bu kadar zor mu?
Bu ülkenin vatandaşları karikatürlerin hayrat için çizilip bedava dağıtıldığını mı düşünüyor?