Bu saçmalığı bana RDK başkanı da diyordu. Güya kanunda böyle geçiyormuş ifade. Yani kanunda SADECE yurt dışında faydalanırsa yazıyormuş. Diyorum bu SADECE kelimesi nerde var, bana diyor bu kanun böyle yorumlanır
Aynı saçmalığı mahkemenin de demiş olması oldukça üzücü
Resmen skandal bir karar KDV açısından
"Kdv kararında sitenin tamamen yurtdışına kapatılmış olması gerekirdi diye hayatın olağan akılına aykırı yorum yapılmış. "
Tebliğde bile olmayan döviz cinsi ne alaka hakikaten
Konu için çok teşekkürler
Mahkeme vergi müfettişinin raporunda ne yazıyorsa aynısını copy-paste yapmış. Hiç bir yorum katmamış, araştırma yapmamış. Yani şubat ayında değişen tebliğden bile haberleri yok.
Neyse düzelecek, sıkıntı yok.
CTurn adlı üyeden alıntı:
Garip bir karar olmuş. Peki 10% gideri ifade tutanağında arkadaş kabul etmiş mi? alcaym "gider oranı belirtilen ve mükellef tarafından kabul edilen bir beyan verdiğinizde mahkeme GV'ye dönük davaları mükellefin aleyhine sonuçlandırıyor" diyor.
CTurn adlı üyeden alıntı:
Tebrikler ek olarak, hayırlı olsun. KDV konusu zaten dediğiniz gibi müspet sonuç alınacaktır.
Evet:
"yaptığım harcamalar "hasılatın %10 u oranında maliyete katlanmış olmama karşın bu maliyetlerim için karşı taraftan belge temin edemediğimden Müfettişliğinize ibraz edemedim." demiş.
Bu ifadeleri müfettiş yazdırmış, böyle bir cümle kurmamız imkansız. "Kar, kazanç, %10, maliyet, firması, tasdik, işe başlama, fatura temin, ibraz" gibi vergi hukukuna ait ifadeleri benim bilmem ve kullanmam mümkün değildir, dolayısıyla bir anlam ifade etmeyeceğini belirttik. Sadece kişinin verdiği ifadeyle vergi salınamayacağını, ifadelerin maddi delillerle ispatlanması gerektiğini Danıştay kararları eşliğinde belirttik. Kaldı ki çoğu vergi incelemesinde "ben bu işten zarar ettim" şeklindeki ifadeler de kabul görmedi.
Her şey ifade tutanağına göre yapılsaydı, şu an cezaevlerinde kimse kalmazdı. Çünkü % 99'unun ifadesinde "ben yapmadım, ben öldürmedim, o yaptı, ben masumum" gibi ifadeler yer alıyor. Yine de maliyet/kar oranı verirken dikkatli olmak gerekir. Sonradan çevirmesi ve ikna etmek zor olabilir.