İşin aslı yetkin bir avukat bulamadım vergi konusunda avukatlar çok zayıf, yeminli bir kaç mali müşavir ile görüşmem oldu kimi uçuk rakamlar istedi kimi kazanamazsin dedi o yüzden süreyi kaçırdım son yapılandırma ilaç gibi oldu.
Asla bağlı tüm cezalar vs silinecek başvurusunu yaptım.
Geriye bir kdv kalıyor o da çok yüksek rakam değil öderiz inşallah.
Danışmanlık adı altında 10 ila 15 bin isteyenler oldu vekalet ve dosya masrafı diye 10dan ağzını açan avukatlar oldu ödeyeceğim toplam kdv sanırım 14bin olacak
Burada o kadar paylaştık inceleme raporlarınızı bir okuyalım, sıkıntı varsa dava açalım diye, ama çoğu kimse hayatında daha bir tane bile vergi davası açıp takip etmemiş, hiç vergi mahkemesi kararı okumamış, vergi hukukunun V sinden anlamayan kişilere danışıp dava açmaktan vazgeçti.
İtiraz edilecek belli başlı 6-7 tane madde var. Bunların hepsi sağlam iddialar olup mutlaka 1 tanesi mahkemece dikkate alınır. Yukarıdaki mahkeme kararları 6-7 sayfa. Bütün yazdığımız iddialara tek tek cevap vermek ve araştırmak zorundalar. Mutlaka ama mutlaka 1 tanesini dikkate alırlar. Çünkü karşı taraf cevap bile veremiyor. Biz yazıyoruz 6 tane hukuka aykırılık veya hata, karşı taraf bunlardan 1 tanesine bile cevap veremiyor.
Hatta bazı kişiler daha inceleme raporlarını bile okumadan bir arkadaşınıza "para banka hesabına yatmış %100 kaybedersin, dava açma boşver" demiş. İnceleme raporlarına baktım adamın elinde resmi kapı gibi faturalı belgeli, adına düzenlenmiş giderler var, gelirinin %80-85 ine tekabül ediyor. Bütün belgeleri de teker teker saklamış. Davasını %90 değil %100 kazanacak. Böyle bir sürü arkadaşınızı davadan vazgeçirmişler. Hiç inceleme raporları okunmadan kazanılıp kazanılmayacağı söylenir mi? Rakamlar da ciddi rakamlar öyle 100-200k değil. 500k ve üzeri rakamlar.
Ama çoğu kimse ya cesaret edemedi ya da güvenemedi. Çok çok daha fazla vergi ve cezayla karşı karşıya kaldılar. Vergi barışından faydalanılsa bile ödenemeyecek rakamlara tav oldular.
Adsense işi yapan arkadaşlarınızdan dava açanların tahminlerime göre %90'ından fazlası davasını kazanacak. Şu an istatistikler bu yönde.