Üslubunuzun sebebini öğrenebilir miyim? Biri gelir havadan mı karar verilecek der, biri gelir altıncı hislerine mi başvursunlar der. Arkadaşlar şartlar taban fiyata ve kurallara uygun, size uygun değilse her internet tarayıcının sol üst köşesinde geri butonu var, ona basıp bir önceki sayfaya geri dönebilirsiniz. Ya da insan gibi "Size nasıl güvenebiliriz?" diye sorabilirsiniz. Makale başı ödeme şeklinde çalışmayı denememiş ya da akıl edememiş olabilir miyim? Denedim ve sonuç alamadım. Her gün başkasına derdimi tekrar tekrar anlatmaktan, yazar aramaktan iletişime geçmekten sıkıldım. Aylık çalışmada isteklerimi ve birbirimizi daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum, ve böylece günlük sigara parasını çıkarmak için gelip işime yaramayan bir makale için benle anlaşıp ücretini alıp gidecek arkadaşlara ihtiyacım yok. Güven sağlamak için konuşuyorsak, fiziki konum, itrade'lerin incelenmesi, yüzyüze toplantı vs. yapılabilir. Fakat amacınız konu baltalamak ise, uğraşmayalım.
İkimiz de birbirimizi anlıyoruz, ve düşük rekabetli kelimeler için bu işin ne kadar süreceğini, 6 7 saat üniversite tezi gibi yazmaya gerek olmadığını biliyoruz bence. İsteklerim sadece iş tanımının gereksinimleriydi, forumda beni de mağdur eden kişiler gibi içerik yazdığını sanan bir çok arkadaş varmış ki, isteklerim herkesi şaşırttı. Arabadan örnek verdiniz, marka kaygım yok, aracın yürüyebilmesi, güvenle durabilmesi ve ortalama hızlara ulaşabilmesi dışında bir şey istemedim. Ama sanırım forumda şeffaf ve dürüst olmamak gerekiyor, fiyat belirtmeden her şeyi pm'den halledip, ya da en düşük fiyat veren arkadaşla çalışacağım yazıp işime bakmak daha iyi olurdu değil mi?
Sizin durumunuzu anlıyorum, haklı olduğunuz taraf mevcut, ancak piyasaya göre şekilleniyor çalışmalar. Forumda muhtemelen kimse sizin istediğiniz tarzda makale istemiyor. Haliyle işveren isteklerine göre piyasa oluşmuş durumda.
Kendimden örnek vereyim, kendime yazıyorum ve yukarıdaki şartlarda makale arayan olmadığı için diğer türlü benim için vakit kaybı.
Araştırma tamamasa makaleyi yazmak 1 saat alır, araştırma safhası uzun sürüyor. Öncelikle uygun makaleyi veya makaleleri bulmak lazım. İlk sıradaki olsun demek mantıksız çünkü o anahtar kelimede ilk sırada olsa bile hit az geliyordur ama makale içindeki başka kelimeden 7 sırada olursan diğerinden daha fazla hit gelebilir. İşte buna karar vermek zaman alıyor. Makaleleri semrush ta analiz ediyor, keywordlerin pozisyon değerlerine bakıyorsun. Hangi kelimeden trafik hitinin yüzdesel olarak daha fazla aldığını, trafik sayısını, o makaleye alınmış backlink sayısını analiz edip, hangi kelime üzerinde çalışma yapmanın daha karlı olduğuna karar veriyorsun.
Sonrasında rakip sitelerin makalelerini karşılaştırıp bir birinde olmayan kelimeleri bulup kendi makalene ekliyorsun.
Sonra asisstan ile önerilen kelimeleri belirleyip makalenin ana hattını çıkarıyorsun. Makalede vurgu yapılacak kelime veya cümleleri belirliyorsun. Renklendirme, italik, font büyüklüğü gibi kriterleri yerine getiriyorsun.
Bitmedi.
Makalede alt başlıkları ve en çok sorulan soruları belirleyip makaleyi düzene sokuyorsun.
Bitmedi.
Resim alt metinlerini hazırlıyorsun.
Rekabeti az kelimelerde ne yazsam ilk sayfaya çıkar mantığı geride kalıyor, zira çoğu kişi o kelimelere yöneliyor. 0 kd değerine sahip Türkçe kelimede bile 500k link oluyor.
Yukarıdaki gibi çalışma yapacak yazar kendiniz dışında çok zor bulursunuz.