YER TİRABZON:burada sorun var gibi Yani size kısaca 80.000 ayrı 9.000 ayrı yapıp 9.000 bıraktılarsa buda iyi hocam daha terside olabilir veyahut kötüsüde olabilirdi neyseki bununla atlatmışsınız hayırlı olsun mu diyelim geçmiş olsun mu
Genel olarak çok çok iyi ama kdv kararı kesinlikle hatalı, 9000 tl lik kdv+cezasını üst mahkemeye itiraz edip onu da iptal ettircez.
Kdv kararında sitenin tamamen yurtdışına kapatılmış olması gerekirdi diye hayatın olağan akılına aykırı yorum yapılmış.
Gelir vergisi kanunun 89/13 maddesinde hastanelerin yurtdışına verdiği hizmetlerin kazancının %50 si vergiden muaftır. Hastane yurtiçi bölümünü kapatıp sadece yurtdışına mı hizmet verecek?
Ya da şirket yurtdışına hizmet ya da mal ihraç ediyor, şirket yurtiçine iş yapmayı mı bıraksın, o zaman borsaya kote olan bütün yurtiçi ve aynı zamanda yurtdışına mal satan şirketler (ford oto, tofaş, ereğli, egeen, sasa, kordsa
) yurtiçi operasyonlarını kapatsınlar. Bilgisizce yapılmış bir yorum. Bunların hepsi muhasebe bilgisini haiz olmadıkları için oluyor. Bütün vergi müfettişi ve hakimlerinin kesinlikle en az 5 yıl süreyle mali müşavirlik veya yeminli mali müşavirlik ofislerinde staj yapmaları gerekir.