Hocam zaten duvarlarda tuğla kullanılır ve ytong tarzı yalıtım malzemeleri kullanılır ve boşluklar olur bu çok normal çünkü taşıyıcı bir görevi yok. Kolon ve kirişler taşıyıcıdır, onlarda boş bir ses almamanız da normaldir fakat dışarıdan bakarak bir kolonun dayanıklı olup olmadığı kolayca anlaşılamaz. İçerisinde etriye dediğimiz demirler olur, bu demirlerin fi 8 mi fi 12 mi yani kalınlıkları, 10 santim aralıklı mı yoksa 12 santim aralıklı mı dizildiği kısacası demir yoğunluğu, betonda kullanılan kum deniz kumu mu veya deniz kumu ise yıkandı elendi mi, demir nervürlerinin belirginliği bile fark yaratabilir. Bina genelinde kolon sıklığı ve boyutları, kirişler ile olan bağlantıları da önemli ama bunlar dışarıdan pek hesap edilecek şeyler değil. Bina aşırı sağlamdır, son derece kaliteli ve yoğun malzeme kullanılmış olsa bile zemin katta bir market birkaç raf reyon koyabilmek için taşıyıcı kolonun birini keser, güzelim binayı çürük hale getirebilir. Sarıyer bölge olarak orta risk alanı olması lazım fakat dediğiniz gibi kayalık ise bu ZEMİNİ sağlam yapar, binayı değil. Sağlam bir zemin diye kalitesiz malzeme kullanılarak bir bina yapılırsa zemin falan kurtarmaz. Şu tükenmez kalem deneyini bir deneyin, demirler pişmaniye gibi tel tel dökülüyorsa ıslak zeminler ile ilgili bir sıkıntı olabilir. Bu ıslak zemin sorunları ile taşıyıcı donatılar nem alır ve bu nemin yoğunluğuna göre ıslaklığı temellere kadar taşıyabilir. Eğer dediğiniz gibi bölgesel bir şey ise zaten panik yapmayın, ıslak zemin altlarında bu tip sızıntılardan oluşan korozyon beklenen bir durumdur genelde zaten, genel bir sorun olmaması önemli.
Bu arada yardımlarınız için çok teşekkür ederim, inşaat terimlerini de bilmediğim için tam düzgün anlatamıyor olabilirim