Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Atomu ikiye böldünüzde kanal istanbulmu engel oldu.
e hocam hala sebebini söylemediniz ama saydığınız yapıların size ne gibi katkısı olduğu konusunda. söylemeyeceksen ben kendi fikirlerimi, neden istemediğimi söyleyeyim bu projeyi;

- öncelikle bu proje yoktan var edilecek bir proje. yani bir doğal yaşamın ortadan kaldırılması gerekiyor ki kara parçası deniz parçası olsun değil mi?
- bu kara parçasında mevcut bir çok canlı var. bunların da ortadan kaldırılması gerekiyor bir şekilde. kuşlar göçe zorlanacak belki, ağaçlar kesilecek veya yakılacak bir şekilde gibi...
- harcanak para ile sanayiye veya bilime yönlenebilir mesela. en azından bir elin parmağını geçmeyen dünyada tanınırlığı olan bilim insanların sayısı ilerleyen dönemlerde artar belki. çünkü bu işlem için harcanacak paraya sıradan insanlar sahip değil diye düşünüyorum. şöyle bir 100-150 milyar türk lirası kadar bir harcama yapılır sanırım.
- o bölgede tarım ile hayvancılık ile uğraşan kişileri de ortadan kaldırmak gerek bu arada. yukarda söylemeyi unuttum. sonuçta bu projenin olduğu güzergah bunlara elverişli diye biliyorum. yanlış biliyorsam affola.
- Her yaz "barajlarda alarm" haberlerinin sayısı belki biraz daha artacak o bölgede bulunan/yakın olan barajların ortadan kalkması ile.
- bu kanal etrafında nasıl bir planlama yapıldı/yapılacak bilmiyorum ama boş bırakmayacaklardır. ölmek üzere olan marmara denizinin 2 koldan birden ipi çekilecek. zaten son haberlerle de gördüğümüz üzere çok bir ömrü kalmayan deniz daha kısa zamanda öldürülecek.
- kazı yapılacak bölgelerin altında eminim bir çok önemli eser vardır. bunlar, bizim ruhumuz bile duymadan kaçırılma ihtimali de var tabi. haliç örneği var önümüzde, dibinden çıkan bir çok eser hangi müzede sergileniyor? bilmiyorum ben, bilen varsa söylerse bilgilenirim.

he ama güzel yanı da var. ada şehri olacağız. düşünsene 4 tarafın denizle çevrili tam bir turizm cenneti.

şunu da ekleyeyim de. doğa hiç bir zaman temelli vermez kendinden birşeyi insanoğluna. bugün aldığını sanırsın, mutlu olursun ama bir doğal afete bakar geri alması. 99 depreminin ortasında kalan biri olarak söylüyorum bunu da.