Değerli dostlar sene 2016 yılında Türkiye de şuanki dönemi öngörerek ayrıldım ve Avusturya ya geldim.Tabiki ayrılmak için bir çok özel sebebim vardı bunları burda paylaşmanın gereksiz olduğuna inanıyorum lakin bu ayrılık sonrasında Avusturya ya gelmemle beraber hem kültür şoku hemde en büyük duvar olan dil bariyerine takıldım.Vizemde süreliydi ama ben burda kalmaya karar vermiştim.Nitekim araştırmalarım neticesinde hukuki bir yol bulup kalıcı oturma izni için başvuru yaptım.İyi bir avukar tutarak bu süreçte yanımda bir hukukcunun olması gerektiğine inandım.Nitekim bu başvuru sonrasında özellikle dil konusunda kendimi geliştirmeye başladım.Tabi ben burdayken askerliğim geçmiş ve asker kaçağı durumuna düşmüştüm bu yüzden Türkiye’ye gelsem anında askere göndereceklerdi.Bende hayatım boyunca hem silaha hem askerliğe karşı biri olarak askerlik yapmak istemedim,(kimse beni vatan hainliğiyle vs suçlamaya kalkmasın bu bir tercih ve benim hakkım).Daha sonrasında mahkemeye çıktım ve mahkeme bana oturma izni için red verdi.Bu red sonrasında hayatımın kadını olan Şuan ki eşimle tanıştım ve evlendik.Tabi biz işler kolaylaşacağını sanarken daha da zorlaştı çünkü aile birleşimi için türkiyeye dönmem gerekiyordu.

Nitekim avukatım aracılığıyla mahkemenin verdiği ilk karara itiraz ettik ve bu itirazın sonuçlanması için bir kez daha mahkemeye çıkmam gerekecekti.Üç senelik beklemenin ardından geçen hafta Perşembe günü mahkemeye çıktım ve şansıma bu alandaki en sert ve en milliyetçi hakime denk geldim.Tabi biz buna her anlamda hazırlımlıydık altı tane dosya 50 tane tavsiye mektubu vs hazırlayarak mahkemeye çıktım.Hakim ilk tavsıye mektuplarını okudu ve altı saat siren mahkeme sonrasında hakim hem burda entegre olmam,dili bu kadar kısa sürede iyi konuşuyor ve anlıyor olmam,evlenmem,ve bu sireçte hep çalışıyor olmamdan dolayı bana beş senelik oturma ismi verdi.Bu beş senenin ilk senesinde herhangi bir suç işletip ceza almazsam ve suan olduğu gibi devam edersem bu beş senelik süreyi kalıcı hale getireceğini söyledi.Çok yoğun,psikolojik sınırları oldukça zorlayan süreç sonrasında bu karar hayatımın en önemli günüydü.Bunu sizlerle paylaşmak istedim🙏