Bu toplumun z kuşağından alıp veremediğini bende anlamıyorum, z kuşağı xx gibi çalışıp eve ekmek mi getirecek ? istanbul'a tatile geldiğinde tanıştığım bir grup öğrenci vardı avrupada yaşıyor pandemi öncesi ve bunlar arkadaşları ile türkiye'ye tatile gelmişlerdi ve grupla hala görüşüyorum ve her birinin altında son model araba var+ evleri var + ve tanıştığım diğer 22 yaşındaki çocuk 2. evini alıp arabasını yeniliyor. her ay avrupaanın herhangi ülkesini geziyorlar, dert sıkıntı gecim sıkıntısı hiçbir şeyi yok, bizim toplum gibi evlilik meraklısı değiller, 300 500 bin kredi çekip ömür boyu borç ödeme dertleri yok.

ama biz hala z kuşağının ya da toplumun cebindeki 3-5 bin liralık telefonlarına taktık kafayı.

paranın değeri yok yok yok, 3 senedir aynı telefonu kullanıyorum telefon ömrü bitti artık para kıyıpta alamıyorum aldığım cihazda avrupada yaşayan bir bireyin 2-3 günde alacağı cihazı ben 12 ay taksit bile alamıyorum, maaş kira faturalara gidiyor, sosyal aktivite vs hiçbir şeyi saymıyorum artık ama toplum hala akıllanmamış gibi bildiğinden şaşmıyor.

Bir pantolon bir gömlek bir ayakkabı bir atlet bir boxer bir kravat yani bunları bile 1000 ₺'ye alınıyor. asgari ücret 3/1 kadar neredeyse alım gücü yok!

bilgisayar fiyatlarını saymıyorum bile uçtu uçtu en düşük kaliteli bilgisayar bile xx.xxx ₺'den başlıyor ki ben bile o kadar para vermeye içim el vermiyo çünkü alım gücü yok.

dolar oldu neredeyse 9 ₺ alım gücü adına hiçbir şey yok.

Çok şey söylenir de toplum hak ettiğini gibi yönetiliyor ama olan bizlere oluyor.

ama en çok da

"bu ülkeyi bu hale getiren yaşlı kitle ve bunun ekmeğini en çok yiyenlerde onlar ama bu ülkeyi de z kuşağı kurtaracak ama bu z kuşağının kurtarışının da ekmeğini yine de onlar yiyecek ama hala z kuşağına düşmanlar."