hasan07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sigorta şirketinize dosyanızı açın eksper çağırın. Şirket dosya açarken ortalama masraf sorar duruma göre bir fiyat bildirebilirsiniz. İsterseniz eksper gelmeden bir usta çağırıp masraflar ve yapılması gerekenler hakkında bilgi alabilir ve eksperle ona göre konuşabilirsiniz. Sigortanızı yaptırdığınız acentenizden detaylı bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun iyi ki sigortanız varmış.
Teşekkürler, ortalama masraf sordular daha birşey demedim. Bugün arayıp söyleyeceğim.

izmitoloji adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun. Bazı sigorta firmaları dosya açarken tahmini hasar bedeli sorar. Pek de bir önemi yoktur; fazla fazla söyleyebilirsiniz. Bir usta ile masraf çıkartın. Örneğin masraf 20 Bin TL tutuyor, dosya açarken 30 Bin TL diyebilirsiniz.
Çok sağolun.

bycida adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İzolasyon çatı yalıtımı su almış elektrik tesisatı varsa su almış alçıpan duvarlar bunlar hepsi çöp olmuş bilginiz olsun yenilenmesi şart ayrı zemin su aldığı için bütün onarım yapılsada yine zararını göreceksiniz bir kez su aldıgı için tam kuruması zaten baya zaman alır
Elektrik tesisatı asma tavanın iç kısmında ve burada spotlar var. Ancak asma tavanın bir kısmı siyahlaşmış fakat spotlar yanıyor. Zemin 10-12 parke su almış ama zamanla birkaçına daha gidecektir nemidir suyudur. Merak ettiklerim arasında çatıdan su alan yer içinde para talep edebilir miyiz.

DOS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam niye uğraşıyorsunuzki bu inşaat ev dekorasyonu hatta boyacı alçıpancı falan ustalar bile sürekli evde böyle tadilatlar yaptığı için fiyatları az çok bilir çağırın bir tane hocam böyle böyle olaylar geldi başıma evi bir gezin ortalama masraf sizin gözünüzle ne kadar diye sorun o adamların tanıdığı adamlarda olur biri boyacıysa diğeri parkeci falan hemen bir arge kurup total fiyat belirlersiniz diye düşünüyorum.
Hocam, hem tesisatçı, hem elektrikçi, hem boya badanacı, parkeci.. derken bakacağım duruma göre. Bir arkadaşımın evine de su girmiş. Sen ne kadar masraf çıkartırsan çıkar, eksper gelip inceleyip ona göre de fiyat çıkartıyor diyor.

aslantr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle çok geçmiş olsun ben öğrenciyken kırıkkalede benimde evime su basmıştı , bunu çeken bilir öncelikle. Biz direk babamın yol göstermesiyle itfaiye ekibini çağırıp zabıt tutturmuştuk ve masraflar ne ise karşılanmıştı bikaç oy sonra bilginiz olsun.
İşte ben tatilden gelene kadar sağolsun komşum zeminde ki suyu çekmiş. Şuan çağırsam ne değişir, ya da gelirler mi.