Evet eğlenip gülemiyoruz çünkü genç yaşımızda her şeyi kafaya takarak yaşamak zorunda kalıyoruz. Mesela ben dışarıya arkadaşımla çıkıp bir çay, kahve içeyim desem min 60 70 TL gidiyor. Bir de yemek yiyelim desek 100 liranın üzerinde gidiyor. Bunları düşünmek zorunda kalıyorum. Kiracı olsam kirayı düşünmek zorundayım. Fikirleri beyan etme kısmına gelirsek açın bir bakın bakalım sosyal medyada yazdıkları yüzünden kaç kişi hakkında dava açılmış. Devlet büyüklerine kimse hakaret edemez o ayrı bir şey ama en ufak eleştiriye bile dava açılır olmuş. İlk aklıma geleni yeri tam hatırlamıyorum ama bir yerde 128 milyar dolar nerede diyen birine cumhurbaşkanına hakaretten dava açılmıştı. Google'dan bakarak teyit edebilirsiniz.
Hobi konusuna bence hiç girmeyelim. Mesela ben drone alıp uçurmak böyle bir hobi kazanmak istiyorum. Ancak forumda da bir konusu vardı hatta bugün açılan yurtdışında 500 birime yakın fiyatı olan bir drone biz de 10.000 birime yakın. Drone pahalı dedik varsın drone ile görüntü kaydı almayalım bir dslr makinası alalım dedik onların da ortalama iş görecek bir tanesi ekstra lens falan olmadan 5000'den aşağıya yok neredeyse 2 asgari ücret. Lanet olsun bu da bütçeyi aştı düzgün bir telefon alalım en azından hem fotoğraf çekeriz hem telefon olarak kullanırız dedik telefon fiyatları ortada. Bilgisayar alalım o zaman dersin bir bakmışsın bilgisayar fiyatları birkaç senede neredeyse x3 olmuş. Teknolojiden uzak kalalım bütçemizi aşıyor bisiklet alıp kendimizi dağa taşa vuralım gezeriz hem spor olur dersin fiyatlara bir bakıyorsun o da yalan oldu. Şimdi bu durumda hangi istediğimiz hobiyi yapabiliyoruz.
Hocam benden sana tavsiye bu gibi kişilere dilini döküp yorma. Ne dersen de bir kulaklarından girip öbüründen çıkar. Asla dinlemezler. He de geç. Yorma kendini.