sadecemfk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorun sizinde belirttiğiniz gibi bir terimi savunmak ama terimin anlamını bilmeden öğrenmeden dayatılarak savunmak..

Gençlikten ümidim var , biraz da olsa vardı en azından..

TiKTok dediğiniz bir uygulama var , orada sarı mikrofonlu bir spiker 4 resimli bir yarışma sunuyor soru şu ; Bunlar kimdir ?

Resimdekiler ; Aleyna Tilki , Neşet Ertaş diğer iki kişiyi hatırlamıyorum.

Cevaplar öyle vahim ki.. Adam Neşet Ertaş'ı tanımıyor..

Neşet Ertaş'ı tanımayan Adnan Kahveciyi tanır mı ?

Adnan Kahveci'yi tanımayan Necmettin Erbakan'ı tanır mı ?

Necmettin beyi tanımayan , Gaffar Okkan'ı tanır mı ?

Bu uzarda gider ama tek gerçek şu ;

Elimize ve evimize verdiler bir oyuncak ( İnternet / Telefon / Televizyon)

Orda ne yazarsa ona inanır , hazıra alışmış bir millet olup çıkıveririz.

Biz ayağa kalkmadıkça tekme atan çok olucaktır.
Bu konuda çok haklısın hocam ama biraz da insanın kendisinde bitiyor.

Özellikle oyuncak kısmına katılıyorum. 4 5 ay önce Platon'un Devlet kitabını aldım yarın okurum diye yatağımın ucuna koydum 5 aydır öyle duruyor kitap.

Bir ara hukuk bürosunda işe girmiştim şansıma o ara telefonum bozuldu. 2 Hafta serviste kaldı 7 8 kitap bitirdim okurken gayet keyif aldım. Telefon bi geldi hop o gün bugündür elime kitap değmedi.

Allah var ama elimden geldiğince internet üzerinden makale v.s okurum araştırmayı öğrenmeyi seviyorum ama dediğiniz gibi gençler yozlaştı.

Ben bunun sorumlusunun da tamamen aileler olduğu kanaatindeyim evinde kitap okunduğunu görmeyen çocuk neden kitap okusun ki ? Çoğu aile şu dediğiniz tiktok uygulamasını sülale boyu kullanıyor ama.

Aile olayı her konuda böyle zaten insan ne görürse ne işitirse ona inanıyor o yüzden bir şey diyemiyorum. Benim babamda dedem de Atatürkçü insanlar Allah'ıma şükür öyle olmaları benim belki de şuan bu cümleleri yazabiliyor olmama sebep oldu

İşin özü okumak araştırmak öğrenmek lazım. Yanlışı da doğruyu da anca öyle öğreniriz. Sohbetiniz için teşekkür ederim insanlarla konuşup tartışmak hoşuma gidiyor özellikle pandemi döneminde kafeye v.s çıkamadığım için genelde r10' u kullanıyorum
Benim sosyalleşme anlayışı tartışmaktan ibaret sanırım bir konu üzerine uzunca konuşmak hoşuma gidiyor