Türkiye'nin en büyük problemi ufku dar, saygısız ve partizan insanlar. Ölümüne, körü körüne bir siyasi partiyi, futbol takımını ya da telefon markasını savunabiliyorlar. Ya da sağdan soldan duyduğu saçma sapan çöp fikirleri benimseyip kendi fikri gibi savunan tipler. Bu insanlar okumuyor, araştırmıyor, düşünmüyor. Karşısındaki takım elbiseli ve iyi konuşan siyasetçi ne derse körü körüne inanıyor.
Eskiden Türkiye'nin düzelebileceğini, benim gibi insanların çalışarak bir şeyler yapabileceğini düşünürdüm. Sonra iş hayatına atıldım ve pek çok insanla tanışma fırsatım oldu. Açık konuşmak gerekirse kim gelirse gelsin düzeleceğine ihtimal vermiyorum. Yozlaşmayan, rant ve torpilin dönmediği tek bir kurum yok. Dandik tezgahtarlık işleri için bile siyasi partilerde torpiller dönüyor.
Size tavsiyem kendinizi geliştirmeniz, eğer memnun değilseniz kaybedilmiş bir savaş için daha fazla vakit harcamadan farklı alternatiflere yönelmeniz olur. Ülkenin siyasi durumundan kendinizi soyutlayın. Günlük kaoslarından çıkın ve önünüze bakın.
Ben önümüzdeki 2 yıl içinde İngiltere'ye yerleşmeyi planlıyorum. Ona göre planlarımı yaptım, hazırlıklarıma başladım. Dünya Türkiye'den ibaret değil.