Selamlar. Daha önce de benzer bir konu açmıştım. Şimdi de ciddi bir iş için soruyorum, işin içinde olan arkadaşlar yanıtlarsa çok makbule geçecek gerçekten.

Suni deri çanta ve cüzdan satışı yapmaya başlıyorum hayırlısıyla yakında. Yıllar önce bu işle profesyonel olarak ilgilenmiş yakınlarım var ama tanıdıklarını zaman için kaybetmişler. Bunun için daha önce Beyazıt civarında araştırma yapmıştım ama tanıdığım kişiler sadece deri çanta ile ilgileniyordu. Başka da tanıdık bulamayınca kalmıştı o zaman.

Bir süredir çok detaylı araştırıyorum, her kafadan bir ses çıktı ama 15-20 sayfa not almış oldum. İşin içinde olan değerli arkadaşlara sormak istiyorum emin olmak için, çünkü şahıs firmasını ona göre acilen başlatıcam. Sadece internet satışları için soruyorum.

1. benim istediğim öncelikle e-ticarete girmeden faturalı olmak kaydıyla instagram gibi yerlerden satışını yapmak. fotoğrafını ben çekip (benimle gelen bayan model ile olmasını istiyorum) sağdan soldan gelen talebe göre alımı yapmak istiyorum. Uzun vadeli, düzenli, ilk etapta stoksuz kimlerle çalışabilirim Beyazıt civarında ? Katalog bastırmış olanlar daha ön planda olacak çünkü yurtdışından çok az da olsa talep var bana gelen, onlara direk katalog ile gitmem gerek.

2. kâr marjı söylendiği gibi %100'e yakın gördüm bir çok kişide. Ama çanta için mi cüzdan veya başka ürünler için mi bilmiyorum. Ortalama ne kadar kâr bırakıyor.

3. Çanta ve cüzdan dışında yeni genç nesile uygun ne gibi satışlar oluyor genelde ? (eski moda bel çantası gördüm bir çok yerde, halen talep var mı bilmiyorum)

4. En çok hangi çanta modelleri veya renkleri tercih ediliyor ?

Tabii ciddi yardım ve danışmanlık yapmak isteyen olur, emeğinin karşılığını da isterse saygı duyarım ve o kişilerle de karşılıklı konuşmak isterim.