batikansenn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam hocam tekrar ben.
Öncelikle dediklerinizin büyük bir kısmına katılıyorum. 1980'lerden itibaren ABD'nin kabul ettirdikleri yüzünden Türkiye büyük zarar aldı.
Benim yıllardır savunduğum ve en önemli konu Köy Enstitülerinin kapanması konusu daha önce forumda örneğini vermiştim.
Zaten berbat bir durumda olan eğitim sistemimizi, küçük şehirlerdeki aç esnafı beslemek için üniversiteler açarak iyice dışkıdan bir hale soktular. Birde bununla övünüyorlar. İşini kuran sektöre atılan arkadaşlarım evini arabasını almış çalışırken ben hala okul okuyorum Eğer sen bir insana hak etmediği halde bir statü yüklersen o insan kendi egosundan dolayı kendini yüksekte görür. 4 yıl okul okuyan kimse gidip çoban olmak istemez.
Tarım ve hayvancılık konusuna gelirsek iki taraftan da köylüyüm. Özellikle İsrail ve Abd ile yapılan anlaşmalar yüzünden tarım da o kadar kötü duruma düştük ki çiftçi kendi masrafını çıkaramaz oldu. ülkede tohum varken tohumu İsrail'den samanı Hollanda'dan alıyoruz.
Hayvancılık derseniz zaten yem ithal ilaçlar ithal. Her iki işte de kullanılan mazot pahalı. Alınan her şey dolarla alınıyor anlaşmalar yüzünden şuan hala onlardan almak zorundayız.
Sanayi konusuna zaten girmiyorum devletin tüm fabrikaları yabancı ülke yatırımcılarına tekelleştirildi. Ülke üretim adına hiçbir şey yapmıyor. O yüzden bu ülke başına Atatürk bile gelse en az 10 sene kendine gelemez. Allah yardımcımız olsun.
Çoğu şey açıkça konuşulcak bir ortam olsa , korkum banlanmak değil yada ceza almak değil..

Korkum bu yazdıklarımızın siyaset adı altında nitelendirilip sonra ki postlarda birbirimizin kalbini kırmamız ile sonuçlanmayacağını bilsem açık açık yazacaklarım var.

Dediğiniz bütün maddelere katılıyorum fakat ölmüş gitmiş adamı ( bu ülkeyi kurmuş , ha tek başına kurmamış halkından yardım almış yön vermiş ) burada saygısızlık yaparlar , siyasete alet ederler o zoruma gider.

Sevmeye bilirler ama görüşlerine yada yaptıklarına saygı duymak zorundalar..

Günümüzde ki sorunda burada zaten.

Geçmişimizi silmek istemeleri , geçmişimiz Türkiye ile başlamadı..

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK den öncede liderlerimiz ve devlet büyüklerimiz vardı. Onların yaptıklarının binde birini yapmadık diye bugün bu durumdayız.

En basit örnek Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul'u aldığında din dil zorunlu kılsaydı farklı olurdu. Kanuni Sultan Süleyman üç kıtaya hüküm ettiğinde dil din zorunlu kılsaydı bu olmazdı.

Bizim durumumuzu anlatan iyi bir şiirden alıntı vererek bitirmek isterim.

Sen otobüsü kaçırmış bir milletin çocuğusun..

http://www.siirparki.com/bedri2.html