sadecemfk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani siyasete kaçmayacak isek bu postu alıntılayanlar ile teker teker medeni bir şekilde tartışırım.

Düzenin değişmesi lazım.

Sebebi artık üretmeyen bir ırk , ülke , kesim ayakta kalamayacak..

Üretmemiz için gençlerin eğitimi değişmesi lazım.

Her önüne geleni üniversite mezunu yaparak çözemeyiz bu problemi eğitim dediğim olay üniversite okutmak , üniversite mezunu vermek değil..

Değinmek istediğim bizim jenerasyon için konuşuyorum 95-96 çocuklarını delik değişik ettiler , deneme tahtası olduk..

Sanayiyi , çifçiliği , hayvancılığı bizden soğuttular..

Sanayide bir usta yetişmiyor şu an ama ülkemde 10.000 fazla coğrafya öğretmeni var..

Millet çay toplayacak , çay yetiştirecek , çobanlık yapacak insan bulamıyor 6k üstü para verip..

Üretimden soğuttular bizi , üstün kirlenicek diye hepimizi soğuttular.

Sen avukat ol , sen hakim ol , sen doktor ol , sen savcı ol , sen öğretmen ol dediler herkese çünkü diğer meslekler onların gözünde küçümsencek yapılmayacak meslekler ; kolu komşuya hava atılacak yada övünecek meslek değil çobanlık...

İlk değişmesi gereken " bir balığa ağaca tırman " teriminin bitmesi lazım.
Selam hocam tekrar ben.
Öncelikle dediklerinizin büyük bir kısmına katılıyorum. 1980'lerden itibaren ABD'nin kabul ettirdikleri yüzünden Türkiye büyük zarar aldı.
Benim yıllardır savunduğum ve en önemli konu Köy Enstitülerinin kapanması konusu daha önce forumda örneğini vermiştim.
Zaten berbat bir durumda olan eğitim sistemimizi, küçük şehirlerdeki aç esnafı beslemek için üniversiteler açarak iyice dışkıdan bir hale soktular. Birde bununla övünüyorlar. İşini kuran sektöre atılan arkadaşlarım evini arabasını almış çalışırken ben hala okul okuyorum Eğer sen bir insana hak etmediği halde bir statü yüklersen o insan kendi egosundan dolayı kendini yüksekte görür. 4 yıl okul okuyan kimse gidip çoban olmak istemez.
Tarım ve hayvancılık konusuna gelirsek iki taraftan da köylüyüm. Özellikle İsrail ve Abd ile yapılan anlaşmalar yüzünden tarım da o kadar kötü duruma düştük ki çiftçi kendi masrafını çıkaramaz oldu. ülkede tohum varken tohumu İsrail'den samanı Hollanda'dan alıyoruz.
Hayvancılık derseniz zaten yem ithal ilaçlar ithal. Her iki işte de kullanılan mazot pahalı. Alınan her şey dolarla alınıyor anlaşmalar yüzünden şuan hala onlardan almak zorundayız.
Sanayi konusuna zaten girmiyorum devletin tüm fabrikaları yabancı ülke yatırımcılarına tekelleştirildi. Ülke üretim adına hiçbir şey yapmıyor. O yüzden bu ülke başına Atatürk bile gelse en az 10 sene kendine gelemez. Allah yardımcımız olsun.