indirsincom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese iyi geceler 1 seneyi aşkın kafamda e-ticaret ile uğraşmak var internetten araştırdım ama pekte birşey anlamadım sadece olayın mantığını anladım. Bana pratik bilgiler lazım mesela bir ürün sipariş edildi siz müşterinin adresini verdiniz ürün geldi. Peki adam iade etmek istiyor bunu tekrar nasıl yollucaz , yollarken kargo ücreti kesiliyor mu ? İşin içinde olan tecrübe sahibi biri varsa yardım edebilir mi ?
Merhaba ; Xml bayilik ve Dropshipping hizmeti veren birisi olarak cevaplamaya çalışayım Konu linki

1- ürün siparişi geldi x platformdan siparişinizi Dropshipping hizmeti aldıgınız yere verirsiniz müşterinin bilgileri ile x firmadan müşteriye ulaşır.

2- müşteri iade etmek istediğinde her firmanın farklı prosedürü vardır.
2-1- bazı firmalar iade kabul etmez bayiliğini ürünlerini satmaya baslamadan önce bu konuyu netlestirmeniz lazım
2-2- bazı firmalar 14 günden sonra iade kabul etmez bayiliğini ürünlerini satmaya baslamadan önce bu konuyu netlestirmeniz lazım
2-3- Kendi firmam için yazıyorum iade ürünlerinizi her zaman tekrar satışına engel olmayan bir durumu olmadığı sürece kabul ediyoruz

3-iade kargoda eğer pazaryeri veya kendi sitenizden satıyorsanız
3-1-pazaryerlerinden satıyorsanız iade ürünler için iade ve adresi olarak kendi adresinizi verdi izeniz iade ürün size gelir verdiginiz adrese tekrar x firmaya iade ürün göndermek icin kargolamanız gerekir firmalar iade kargo bedellerini karsılamaz.
3-2- pazaryeri satışlarnızda iade depo adresi olarak bayiliğini aldığınız firmayı gösterebilirsiniz (bir çok firma bulu kabul etmeye biliyor). bu şek,lde iade üründeki kargo bedellerinden kurtulabilirsiniz. Birçok bayim iade depa adresi olarak bizim adresimizi vermiştir biz iade adresi vermelerinde bir sakınca görmüyoruz, iade ürün bize ulaşıp bu şekilde bayinin en az zarara uğraması düşünülmüştür ama şuda varki bir den cok ürün bayiliğiniz var ise iade adresi olarak kendi adresinizi vermeniz mantıklı olanınıdır.

4- İade ürün oldu paramı nasıl geri alıçağım ?. burda her firmanın farklı prosedürü var bayiliğini almadan önce araştırınız. Kendi firmam için yazayım bayimin ürün iadesi geldi paketi resimli ve videolu şekilde açılıp bayiye gönderilir (resimli ve videolu açılmasının sebebi bir çok müşteri ürün alıp farkli ürün iadesi yapar ürünü çalar vsya bir cok sey olur videolu açılırki eğer bir kusur varsa iadeyi red gerektiren bayinin elinde kanıt olsun iade red için) herhangi bir kusuru yoksa ürün tekrar stoklarımıza girer ve bayinin ödediği tutar bayinin hesabına BAKİYE olarak yüklenir. bir sonraki siparişinde kullanır.

Belki bayimiz olan r10 üyelerindende cvp yazmak isteyen olur