Yaşım 29, 19 sene borcu var bunların bana. Bıktım, usandım bir ev, bir araba sahibi olmak için 30 yıl daha uğraşacağımı hayal etmekten.
Bana kimse şükür et, karnın doyuyor sonuçta falan demesin... Bizim yaşadığımız hayat değil, vatan millet, din elden gidiyor uğruna sürünüyoruz.
Kendinize 30 yıl hedef koymaktansa , hedefinizi biraz daha kısaltabilirsiniz. Mesela 3 yılda bu parayı nasıl kazanabilirim diye düşünebilir ve daha sonra günlük ne kadar para kazanmanız gerektiğini hesapladıktan sonra günlük bu parayı ne yaparak kazabilirim diye düşünürseniz bence kazanabilirsiniz.
Bunun yüzbinlerce örneği mevcut sadece hedefinize ulaşmak için günde ne kadar para kazanmalısınız ?
Örnek verirsek ; Günde 50 usd nasıl kazanabilirim ? Mesela bunun için 5000 TL gerekiyor. İlk önce bu 5000 TL ye odaklanmanız gerekiyor. O yüzden 5000 TL nasıl kazanabilirim ile başlayabilirsiniz...
Nasıl kazanabilirim sorusuna odaklanıp bunun için fikirler üretmelisiniz. Bu basamaklardan oluşmalıdır. Domino gibi düşünün ,kimse birden bire zengin olamaz. Oraya ulaşmak için fikir üretebilmeli ve aynı zamanda sabırlı olması, pes etmemesi gerekiyor. Başka birinin yanında çalışarak hayatta hiç bir zaman birikim yapamazsınız. Dediğiniz gibi 30 sene çalışır bir ev ve araba alıp emekli olmayı beklersiniz.