Kimse en iyi tavsiyeyi vermemiş. Ne yapmak istediğini düşün, ne olduğu önemli değil, çalışırken o işi yaparken kendini hayal et, mutlu mu olacaksın onu düşün. Gerisi boş tavsiyeler. İşini severek yapan bir çaycı aylık 7 8 bin üzeri çok rahat kazanabilir. "Yazılım işinde çok para varmış" diye girip zoraki bir şeyler öğrenmiş birisi, asgariden biraz yüksekle işe alınır, ağlana ağlana istemeye istemeye iş yapacağı için, kendini de geliştirmeyeceği için, bir adım öteye gidemez. Sonra da der ki "Yazılımcıyım 3 kuruş para veriyorlar"...
Her işte çok para var, hevesini, bilgini ve ilgini yönelteceğin, severek yapacağın bir şey olduktan sonra... Fakat eğitim kesinlikle önemli, işinle ilgili bir şey öğrenmesen, öğrendiklerin piyasada işine yaramayacak olsa da hayatla, insanlarla ilgili bir şeyler öğreniyorsun. Ben senin yerinde olsam okumazdım diyen arkadaşlara katılmıyorum! Kesinlikle geçirmen gereken bir süreç. İstediğin bölümü de okursan, rahatça bitirir ve başarılı olursun. Hemen hemen her şeyin bölümü var artık.
Öğretmenlik, atanma, memuriyet vs. gibi şeyler ülkemiz yüzünden riskli. Bilgisayar başında, kuruma gelen vatandaşa surat asacaksan, sırf devlete sırtımı yaslayayım diye çocuklara bir şey öğretme gayesi gütmeksizin öğretmen olacaksan zaten hiç bulaşma. Ama ben düzeni, sabit şeyleri sürekli yapmayı seviyorum dersen, atandıktan sonra çok mutlu olacağın için 3 5 yıl bile atanmayı beklemeye değer. Yanlış olan tek şey "Okumayın, üniversite mezunları işsiz geziyor" demek olur. Bu eğitimin kötü bir şey olmasıyla değil, öncelikle ülkemizle alakalı, sonra da neyi nasıl neden okuduğunuzla alakalı bir şey. Adamı kan tutuyor, veterinerlik yazmış tercihlerine
Bu tavsiyeleri sana mühendislik fakültesini 3. sınıfta bırakıp, 2 yıllık Grafik Tasarım okumuş biri olarak veriyorum. Hayatta başarılar, önüne taş koyacak insanlara çok aldırma, sadece istediğin şeyde ilerlemeye çalış, ama "her şey çok güzel olacak, şu işte çok kolay para var" peri masallarına da inanma. Çok çalışman gerekecek, bu yüzden tekrar söylüyorum, önemli olan mutlu çalışman. Şu videoyu da izle derim:
https://www.youtube.com/watch?v=gZE7NZAIIfE