Tasarım işi yapan biri olarak birkaç şey söylemek istiyorum. Bildiğimiz gibi burası çok aktif bir forum. Bir talep konusuna ilk 5 dakikada onlarca mesaj gidiyor. Hâliyle insanlar işi kapmak için doğru düzgün konuyu bile okumadan alelacele mesaj atmak durumunda kalıyor. Çoğu kişi (özellikle yeni başlayanlar) tasarımları taban fiyattan yapıyor ve insanlar da genellikle bu kişileri tercih ediyor. Sonuç olarak ortaya kalitesiz işler çıkıyor ve tasarımcılar kötü, geri kalan herkes kusursuz oluyor

. Bazen teklif verdiğim kişilerden başka biriyle anlaştığı, onu beğenmezse bana döneceği cevabını alıyorum. Bu kişilerle geri döndüklerinde prensip olarak çalışmıyorum. Bu aşamada kararı iyi verebilmek de önemli. Konudakileri tenzih ederekten, demek istediğim şu: Ucuza yönelip kaliteli iş ummanın, 35 TL'ye tamamen özgün, özel çizim, özel yapım font, mükemmel bir logo beklemenin, aksi olunca da sızlanmanın manası yok. Size yöneltilen "Özgün mü olacak?" sorusu bu yüzden. Ne bekliyordun diyor yani adam. Tabi bu tasarımcıları da savunmuyorum; işin özeti: İş veren verdiği fiyatın üzerinde çalışma beklememeli, işi yapan da aldığı ücretin en azından hakkını vermeli. Bu forumda 100 TL'ye 2.000 TL'lik iş yapan da var, 1.000 TL'ye 35 TL'lik iş yapan da. Doğru seçim size kalmış. İyi forumlar herkese

.