bdemiraki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ozaman şöyle diyelim ben konuyu sadece videoda mevcut durumu insanların anlaması için açtım. Siyasi mesaj yazacak arkadaşlar konuya mesaj yazmasın. Bilgisini alsın sıkılıyorlarsa gitsinler sokaklarındaki emekli amcayla siyaset konuşsunlar..
Bir şirketin durumu hisse değer gibi konular ekonomik meselelerdir. Ancak ulusal ekonomi ve para biriminin değeri ekonomik değil siyasi bir konudur. Özgür Demirtaş da videosunda iktidarın ve önceki iktidarların yapısal reform yapmayarak günü kurtardığını başarısız yönetim sergilediklerini anlatıyor videoda.
Hatta videoda birilerinin uydurduğu gibi gezi parkı olayları yüzünden TL nin değer kaybetmediğini o dönemde TL nin değer kaybetmesinin nedeninin Amerikan Merkez Bankasının yaptığı açıklamalar olduğunu da açıkça söylüyor. Bu videoda da politik göndermeler mevcut.
Yani bu konu siyasidir. Ve bence her türlü siyasi mesajı haketmektedir )))
Birileri ekonomi yönetmeyi beceremediği için sıradan vatandaşın cebindeki para ve alım gücü eriyor.
Buna daha ne söylenebilir?
Dolar yükselmiyor Türk lirası değer kaybediyor. Sadece dolara karşı değil dandik ülkelerin para birimlerine karşı da değer kaybediyor.
Ama artık çok ağır eleştiriler yapmıyorum çünkü iktidarın fanatik destekçilerinin de cebi ve canı yanmaya başladı.
Onlar kendileri de görüyorlar neler olduğunu...