aklı olan varsa bankaya krediye bulaşmasın hayatımda ilk defa birine borç vermek için 600 tl nakit avans çekip bankaya bulaştım o günden beri belimi doğrultamadım. Onu kapatıcam diye burada birine dolandırıldım oldu 1500 lira, onu kapatayım diye joker'e burada bulaştım oldu 15 bin lira, onları kapatayım diye altcoin aldım tam ayı sezonu başladı oldu 22 bin lira (2 yıl bekleseydim 1 milyon liradan fazla param olurdu)
daha sonra bankaların ödemeleri gecikiyor diye kredi kartı aldım arkadaşlarla sağa sola gidince oradaki borç da oldu 10 bin, sonra bir arkadaştan elden borç aldım 1-2 sene sonra ödemek için 6 bin civarı onunla kredilerin bir kısmını kapadım. Ondan aldığım borcu 2 ay sonra geri ödemek zorunda kaldım daha yüksek faizle kredi çektim 40 binlere kadar çıktı. Neyse ki gece gündüz çalışıp birazda kardeşimden destek alıp 15-16 lara kadar düşürebildim.
Tüm bunların hepsini başlatan 600 lira nakit avans oldu, onuda kendim için değil arkadaşım için çekmiştim. Bankayı arayıp bana kmh limiti tanımlayın vs diyip. Normalde avans limitlerini direkt tanımlanır tanımlanmaz mh'yi arayıp kapattırıyordum tavsiyem kesinlikle bankaya bulaşmayın. Eğer eşiniz dostunuz varsa elden alın ama bu devirde insanlar bankaya mecbur kalıyor, aç kalın bankaya gitmeyin buda genç yaşta acı bir tecrübemdir.