arayan müşterinin düşüncesizliği ve üstüne de gerizekalı diyerek yaptığı terbiyesizliğe diyecek bir şey yok, orası malum ancak şahsi cep telefonu numaranızı instagrama koyuyorsanız maalesef bu gibi olaylar kaçınılmaz zira çeşit çeşit insan var.. O açıdan instagramda paylaşmanız da her şeyden önce diğer müşterilere karşı şık olmamış. Samimiyet çizgisini biraz aşmış bence.. Sinirlenmişsiniz anlıyorum ama bu gibi olayları görmezden gelmek ve tekrarlanmaması için önlem almak bence ticarette izlenmesi gereken yol.. Öfkenizle aldığınız bir aksiyon uzun vadede size ticari olarak zarar verebilir.
Her şey her zaman sineye çekilmez elbette. Herkesin, ticari kaygılara rağmen bir kırmızı çizgisi de vardır mutlaka ama bu olayda sizin de ihmaliniz olduğu için gösterdiğiniz tepki biraz fazla bence.
Benim de yaptığım işin doğası gereği işlerin yoğun olduğu dönemde telefonum gece gündüz çalıyor ve internet sitemde cep telefonu numaram var. Acil bir durumda 7/24 arayabilirsiniz diye de bir ibare var çünkü hizmet sektöründeyim. Ulaşılabilir olmak zorundayım müşterilerime.. Ancak yıllar içerisinde gördüm ki insanlar cümledeki ACİL ibaresini asla dikkate almıyor. Bir sonraki sene için tur paketi sormaya ya da Ayasofya'nın giriş ücreti nedir gibi sorular sormaya gece 3 civarlarında hiç çekinmeden arıyorlar. Hepsiyle de tek tek kavga edemeyeceğim, bu saatten sonra o insanlara yol yordam adap öğretemeyeceğim için, yeni talepte bulunacak müşteriler için olan numara ile satış yapılmış ve hizmet almakta olan müşteriye verilen telefon numaralarını ayırdım. İlk numarayı, gece yatarken kapatıyorum. Böylece siteye giren ve bizi turizm bilgi danışma ofisi gibi gören müşterilerin tacizlerinden en azından gece kurtulmuş oluyorum. Hizmet satın almış müşterilerime ise farklı bir numara veriyorum. Böylece turları sırasında yaşayabilecekleri olası bir aksaklık ve acil bir durumda, saat kaç olursa olsun bana ulaşabiliyorlar. Siz de benzer bir şey yapabilirsiniz belki.